Schmidt steunt Drommel: "Maar de fout kan niet bij PSV"

25 september 2021, 21:20

PSV verloor zaterdagavond met 2-1 van Willem ll. Door de nederlaag gaan de Tilburgers over de Eindhovenaren heen en is het gat met koploper Ajax vergroot tot vier punten. Roger Schmidt vindt dat de nederlaag onterecht is als gekeken wordt naar het veldspel.

"Soms is voetbal zoals vandaag. We spelen goed en zijn op bijna alle facetten zelfs beter dan tegen Ajax eerder dit seizoen", doelt de trainer op de 0-4 overwinning in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Bijna, want toen waren we efficiënt en nu niet. Als je zoveel kansen creëert, moet je goed kijken waarom het niet is gelukt om vaker te scoren. We zijn heel vaak rond het strafschopgebied van de tegenstander geweest en dan kan het in kleine dingen zitten waarom het niet goed gaat."

Lees ook: Drommel over blunder: "Bij een topclub moet je er dan juist staan"

De trainer zag meerdere aanvallen op niets uitlopen. "Uiteindelijk is dat net zo bepalend voor een wedstrijd als een fout van de keeper", vertelt Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad. Joël Drommel ging in de slotfase hopeloos in de fout door een schot van Ché Nunnely door te laten. "Als je zo'n fout maakt terwijl je met 4-0 leidt, is het gevoel natuurlijk heel anders. Nu is het cruciaal, terwijl dat voor het niet benutten van kansen hetzelfde is. Ik snap wel dat mensen er zo naar kijken en de fout kan ook niet bij PSV, maar voor Joël gaat het er nu om hoe hij reageert."

De Duitser blijft achter zijn sluitpost staan, die dit seizoen de voorkeur krijgt boven Yvon Mvogo. De doelman van RB Leipzig was vorig seizoen eerste keeper, maar moet het nu doen met een plek op de bank sinds de komst van de FC Twente-goalie. "Hij is nu voor het eerst eerste keeper bij een grote club en bij het Nederlands elftal gekomen. Dat is niet voor niets, want tot vandaag heeft hij het goed gedaan. Nu kan hij laten zien dat hij ook hiermee om kan gaan en hier van leert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen