Scorende Zirkzee helpt tiental Anderlecht mede aan punt

26 september 2021 – Mede dankzij een treffer van Joshua Zirkzee heeft Anderlecht uit verslagen positie een punt overgehouden aan het uitduel tegen Oostende. Het werd 2-2.

Scorende Zirkzee helpt tiental Anderlecht mede aan punt

Bij rust keek Anderlecht tegen een 2-0 achterstand aan. Een minuut daarvoor werd aanvaller Christian Kouamé met rood naar de kant gestuurd, waardoor de topclub met zijn tienen verder moest. Een treffer van Zirkzee, na iets meer dan een uur spelen, bracht de spanning in de wedstrijd terug. Op aangeven van Taylor Harwood-Bellis verschalkte de Nederlandse aanvaller Oostende-doelman Guillaume Hubert. 

De teffer van de door Bayern München verhuurde Zirkzee bleek een belangrijke, want Anderlecht zou de opgelopen achterstand in ondertal wegpoetsen. Benito Raman - die na een niet zo geslaagd avontuur bij Schalke 04 naar Anderlecht vertrok - nam tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening. Na negen competitieduels staat het al jaren tegenvallende Anderlecht op de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Voor Zirkzee betekende zijn treffer tegen Oostende alweer zijn vierde treffer in dienst van de Belgische topclub.

Zirkzee werd afgelopen zomer nog gelinkt aan een overgang naar Feyenoord. Uiteindelijk zette hij zijn handtekening onder een eenjarige huurverbintenis bij Anderlecht, dat dit jaar onder coach Vincent Kompany weer hoopt mee te strijden om het landskampioenschap.

Eredivisie

gerelateerd