Lof voor 'moedige' Koeman richting Nations League-finale Spanje

10 oktober 2021 – Bij FC Barcelona incasseert Ronald Koeman ontzettend veel kritiek, maar met de aanstaande finale van de Nations League van Spanje heeft de oefenmeester ook ontzettend veel lof gekregen. In nota bene de Madrileense krant Marca is er veel aandacht voor de talenten die de Nederlander heeft laten doorbreken in Camp Nou en het inmiddels ruime seizoen dat hij coach is.

Lof voor 'moedige' Koeman richting Nations League-finale Spanje

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

In het stuk, dat de passende kop 'Gracias Ronald' draagt, wordt de rol van Koeman uitgelicht als het gaat om de ontwikkeling van het Spaanse voetbal. De ochtendkrant stelt dat er weliswaar redenen kunnen zijn waarom Koeman ontslagen gaat worden bij FC Barcelona, maar dat het in elk geval niet zal zijn vanwege een gebrek aan moed om talent de kans te geven. 

'Zijn keuzes voor talent gaat FC Barcelona ten goede komen de komende jaren. Samen met het lef van Luis Enrique – ook iemand die er niet voor terugdeinst om jeugd een prominente plaats te geven in de nationale ploeg van Spanje – hebben we de perfecte voedingsbodem voor de nationale team van Spanje de komende jaren', denkt de ochtendkrant. Daarbij worden Gavi, Óscar Mingueza en Pedri aangehaald als recente voorbeelden.

Lees ook: Deze talenten kan Koeman dit seizoen laten doorbreken bij Barça

'Toen Pedri van Las Palmas kwam, was het onduidelijk of dat zou zijn voor het B-team of het elftal van Koeman. Door een blessure van Philippe Coutinho en de moed van Koeman, kreeg hij voet aan de grond.' Ook Ronald Araújo ('Hij heeft vooral een kwaliteitssprong gemaakt onder Koeman') en de naar RB Leipzig vertrokken Ilaix Moriba worden aangehaald door het Madrileense medium. 'Hij had alles om een international van Spanje te worden.' Hij koos er ecehter voor om interlands te gaan spelen voor Guinee.

Eredivisie

gerelateerd