Guardiola verbaasd door Sterling: "Andere spelers klagen niet"

15 oktober 2021 – Raheem Sterling heeft voor de nodige verbazing gezorgd binnen Manchester City. De aanvaller gaf donderdag aan te overwegen om de Premier League te verlaten vanwege zijn gebrek aan speeltijd bij de club. Die woorden zijn bij trainer Pep Guardiola als een donderslag bij heldere hemel aangekomen.

Guardiola verbaasd door Sterling: "Andere spelers klagen niet"

"Ik wist nergens van", zei Guardiola desgevraagd tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag. "Ik denk dat dat voor de club ook geldt. Raheem is een belangrijke speler voor ons. Riyad Mahrez speelt ook weinig een klaagt ook niet, Joao Cancelo ook niet. Er zijn spelers die elke wedstrijd negentig minuten willen spelen, maar dat kan ik niet garanderen."

Guardiola riep Sterling op om zich vooral zijn voeten te laten spreken. "Spelers moeten het op het veld laten zien, dat is het beste moment. Dat geldt niet alleen voor Raheem, maar voor iedereen. Ze krijgen de kans, ze weten dat ze minuten gaan maken. Ik ben geen trainer die maar elf spelers gebruikt. Iedereen is bij dit elftal betrokken."

Mocht Sterling daadwerkelijk willen vertrekken, dan zal zijn trainer hem niet in de weg staan. "Spelers moeten gelukkig zijn bij deze club. Als dat niet het geval is, zijn ze vrij om een andere keuze te maken die voor hen het best is. Zelf wilde ik als voetballer ook altijd spelen. Raheem is geen uitzondering. Iedereen wil dat, maar ik kan niets garanderen."

Premier League

gerelateerd