Bosz deelt anekdote: Emery zag hem aan voor Ten Hag

16 oktober 2021 – Peter Bosz merkt nog steeds dat Ajax een klinkende naam is in de voetbalwereld. Toen de trainer van Olympique Lyonnais afgelopen zomer met Unai Emery (Villarreal) over de Amsterdamse club sprak, werd hij echter wel voor een ander aangezien.

Bosz deelt anekdote: Emery zag hem aan voor Ten Hag

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Bosz was tussen 2016 en 2017 trainer van Ajax. Daarna ging hij aan de slag bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen, om afgelopen zomer neer te strijken in Lyon. Met de Franse club nam hij het in de voorbereiding op tegen Sporting Portugal, dat getraind wordt door Rúben Amorim. "Die trainer begon bijna te kwijlen toen hij het over Ajax had", vertelt Bosz in een interview in De Telegraaf.

Amorim was niet de enige collega-trainer die Bosz sprak over Ajax. "We troffen ook Villarreal. Hun coach, Unai Emery, dacht volgens mij dat ik Erik ten Hag was. Hij begon namelijk over die laatste minuut tegen Tottenham Hotspur. Toen heb ik maar gezegd dat ik die trainer was die de Europa League-finale haalde, enkele jaren ervoor…"

Bosz was slechts één jaar trainer van Ajax. Na een interne machtsstrijd dwong hem de Johan Cruijff ArenA te verlaten. Zijn vervroegde vertrek ziet hij niet als een litteken. "Zo sta ik helemaal niet in het leven. Ik probeer altijd te leren en ga dan weer door. Maar geloof me, Ajax is echt groot in de wereld. Als je hoort hoe al die mensen praten over de club, zegt dat genoeg."

Ajax

gerelateerd