Volop dompers voor Newcastle in eerste duel na overname

17 oktober 2021, 19:50

Newcastle United heeft de eerste wedstrijd sinds de veelbesproken miljoenenovername niet in een zege om kunnen zetten. De middenmoter, die sinds deze week in handen is van een dubieus consortium uit Saoedi-Arabië, ging in eigen huis met 2-3 onderuit tegen toekomstige concurrent Tottenham Hotspur. Het duel lag ruim twintig minuten stil na een akelig incident op de tribune.

Voetbal is regelmatig voor veel mensen hoofdzaak, maar zondagavond in Newcastle was het even bijzaak. Nadat een supporter op de tribune onwel werd en naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, sloeg de paniek in het stadion toe. Al snel volgden geruststellende berichten: de fan maakte het goed, waardoor de wedstrijd vrij snel kon worden hervat.

Niet alleen door het tribune-incident werd de eerste wedstrijd sinds de overname van Newcastle United ontsierd. De middenmoter kwam dankzij Callum Wilson weliswaar al na twee minuten op voorsprong, maar Tottenham Hotspur boog die achterstand razendsnel om. Het was Tanguy Ndombele die na een kwartier voor de gelijkmaker tekende. Oog in oog met de doelman bleef Harry Kane ijzig kalm, waardoor de spits voor zijn eerste competitietreffer tekende. Uiteindelijk was het Son Heung-Min die in blessuretijd van de eerste helft het lot van Newcastle bezegelde. De Zuid-Koreaan tikte binnen op aangeven van Kane.

Newcastle eindigde het duel ook nog eens met een man minder, omdat Jonjo Shelvey in de slotfase binnen vijf minuten twee gele kaarten ontving. Een knullige eigen treffer van Eric Dier bracht de spanning nog terug in de wedstrijd, maar de comeback werd niet voltooid.

Bij de Spurs zat Steven Bergwijn op de reservebank. Zijn ploeg steeg dankzij de overwinning naar de vijfde plaats in de Premier League. Bij Newcastle United nemen de zorgen langzaam toe. De steenrijke club zakte naar de negentiende plaats en heeft na acht speelronden pas drie punten. Het is nog wachten op de eerste zege van het nieuwe seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen