KKD: Excelsior beëindigt droomweek ADO, dieptepunt Verbeek

22 oktober 2021, 22:21

Na speelronde twaalf van de Keuken Kampioen Divisie, is de koploper nog altijd hetzelfde gebleven. FC Volendam won namelijk met 0-1 bij het verrassend goed presterende Jong AZ, maar ook nummer twee Excelsior boekte een zege. Het was namelijk met 0-2 te sterk voor ADO Den Haag, wat een klein smetje is op de droomweek van ADO. Gertjan Verbeek zit nog altijd in de ellende en staat op de voorlaatste plek.

FC Volendam is bezig aan een magistrale reeks. Het wint nu voor de zesde keer op rij, maar is inmiddels ook al tien wedstrijd op rij ongeslagen. Tegen nummer zes Jong AZ, ging het niet van harte, maar uiteindelijk was een treffer van Daryl van Mieghem na een uur spelen genoeg voor de zuinige overwinning.

De absolute topper van deze vrijdagavond werd gewonnen door Excelsior dat een aantal weken geleden de koppositie weggaf, maar vastberaden lijkt die snel weer terug te veroveren. Het won de afgelopen weken al van FC Emmen en VVV-Venlo en nu was het ook te sterk voor ADO Den Haag. ADO kreeg deze week te horen dat de club dit jaar de proflicentie mag behouden en dat er diverse investeerders serieus geïnteresseerd zijn. Redouan El Yaakoubi en een eigen goal van Jamal Amofa maakten echter een einde aan deze droomweek.

Ook de wedstrijd tussen VVV-Venlo en De Graafschap sprong in het oog. VVV is sinds de degradatie al het hele seizoen aan het kwakkelen. Het speelt met een ontzettend jong elftal, waardoor de prestaties zeer fluctueren. Na een reeks van winst-verlies-winst-verlies-winst-verlies, heeft het nu weer een nederlaag geleden. Jasper van Heertum maakte een halfuur voor tijd de winnende (1-2), waardoor De Graafschap nu de derde plek in de competitie heeft veroverd. FC Emmen komt echter zaterdag nog in actie en kan er nog overheen wippen.

Bij Gertjan Verbeek gaat het echter een stuk minder. Hij werd binnengehaald door Almere met de ambitie om dit seizoen mee te strijden om promotie, maar het staat door een nieuwe nederlaag nu voorlaatste. Na een doelpuntenfestijn bleek Jong PSV met 3-5 te sterk. Dante Sealy was aan Eindhovense zijde de grote man met een hattrick. Daardoor lijkt de positie van Verbeek steeds wankeler te worden.

FC Dordrecht realiseerde tegen FC Den Bosch een razend knappe comeback. Het stond met rust namelijk met 0-3 achter, maar na negentig minuten spelen, was het 3-3. NAC won eenvoudig van MVV en heeft de onderste regionen inmiddels ingeruild voor de middenmoot.

Alle resultaten

ADO Den Haag - Excelsior 0-2

Almere - Jong PSV 3-5

Dordrecht - FC Den Bosch 3-3

Eindhoven - Jong Ajax 1-3

Jong AZ - Volendam 0-1

Jong Utrecht - TOP Oss 2-1

NAC - MVV 3-0

Telstar - Helmond Sport 2-2

VVV-Venlo - De Graafschap 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen