Real Sociedad voert de druk op na puntverlies Real en Sevilla

28 oktober 2021 – Real Sociedad heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Real Madrid, Sevilla en FC Barcelona. De ploegen wisten op woensdagavond allemaal niet te winnen, maar de Baskische ploeg deed dat wel. Celta de Vigo werd met 2-0 gewonnen. Daardoor staat de club inmiddels alleen bovenaan, al hebben de Madrileense en Andalusische club wel nog een wedstrijd tegoed.

Real Sociedad voert de druk op na puntverlies Real en Sevilla

Voormalig Willem ll-aanvaller Alexander Isak zorgde vlak voor rust voor de eerste treffer van de wedstrijd door een rebound binnen te schieten. De goal werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel van ploeggenoot Adnan Januzaj, maar dat bleek niet waar te zijn. Daardoor bleef het doelpunt gewoon staan.

Maar doordrukken, dat zat er niet in. Dat de ploeg de 1-0 voorsprong vasthield was ook vooral te danken aan doelman Mathew Ryan, die fenomaal keepte. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd dan echt gespeeld. Verdediger Aritz Elustondo maakte de tweede treffer van de wedstrijd, waardoor Celta het vertrouwen in een punt helemaal verloor. De driepunter kwam dan ook niet meer in gevaar in de slotfase van het duel.

Door die overwinning heeft de ploeg 24 punten na elf duels. Real Madrid en Sevilla hebben drie punten minder, al hebben die ploegen nog wel een wedstrijd tegoet. FC Barcelona volgt op behoorlijke afstand: de Catalaanse gevallen grootmacht staat teleurstellend negende met vijftien punten uit tien duels. Qua verliespunten is het gat tussen die ploeg en de verrassende koploper zes punten. 

LaLiga

gerelateerd