Koeman's vervanger begint met tegenslag bij FC Barcelona

29 oktober 2021, 18:23

FC Barcelona's interim-manager Sergi Barjuan heeft meteen een domper moeten incasseren voor de wedstrijd van dit weekend. De coach kan in eigen huis tegen Deportivo Alavés geen beroep doen op megatalent Ansu Fati. De aanvaller die zondag zijn achttiende verjaardag viert, heeft nog altijd knieklachten en zit zaterdagavond niet bij de wedstrijdselectie. 

Dat schrijven diverse Spaanse media althans. Tijdens de laatste wedstrijd van Ronald Koeman was de aanvaller ook al niet van de partij. Vanwege dezelfde problematiek kon hij tegen Rayo Vallecano (1-0 verlies) geen minuten maken en kon het ontslag van Ronald Koeman derhalve niet voorkomen.

De knieblessure staat overigens los van de eerdere zware kwetsuur die hij had, maar houdt hem dus dit weekend ook nog aan de kant. De Catalaanse grootmacht hoopt dat Fati tegen Dinamo Kiev in de Champions League wel weer inzetbaar is, maar zeker is dat op dit moment nog allerminst. De verwachting is overigens wel dat Ousmane Dembélé terugkeert in de selectie van FC Barcelona.

Lees ookBarça-talenten loven Koeman: 'Voor altijd in mijn herinnering'

Barjuan 'knuffelt' Koeman

De nieuwbakken coach Barjuan gebruikte zijn eerste persconferentie ook om zijn voorganger Koeman nog te bedanken. De coach van tot deze week het tweede team van de Catalanen werkte dit seizoen gezien zijn vorige rol nog veel samen met de Nederlander. "Ik wil hem dan ook een dikke knuffel geven, juist omdat we veel hebben samengewerkt", sprak de oefenmeester, die niet te hoog van de toren wilde blazen qua ambities. "De spelers moeten laten zien dat we competitief zijn op dit moment."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen