Bayern herpakt zich; goede generale Dortmund voor 'Ajax-thuis'

30 oktober 2021, 17:23

In de top van de Duitse Bundesliga hebben zaterdagmiddag geen verschuivingen meer plaatsgevonden. Bayern München herpakte zich na een midweekse rampavond en ook Borussia Dortmund verspeelde geen punten in aanloop naar de kraker tegen Ajax. Daarnaast boekte ook VfL Wolfsburg een broodnodige zege in de eerste wedstrijd sinds het ontslag van Mark van Bommel. 

1. FC Union Berlin - Bayern München 2-5

Bayern München trof zaterdagmiddag Union Berlin, dat later deze week in de Conference League Feyenoord treft. Der Rekordmeister arriveerde als koploper in de Duitse hoofdstad, maar het zelfvertrouwen had eerder deze week een flinke deuk opgelopen toen de ploeg op bezoek bij Borussia Mönchengladbach de grootste bekernederlaag ooit leed (5-0). Kortom: Bayern had in Berlijn iets recht te zetten. 

Bayern had er een kwartier voor nodig om de midweekse kater weg te spoelen. Toen mocht Robert Lewandowski na een handsbal namelijk van elf meter aanleggen en stuurde hij de keeper handig de verkeerde hoek in. Vanaf toen was het slechts acht minuten wachten op de tweede treffer van de Pool; dit keer schoot hij de bal via een vrije trap snoeihard de hoek in en liet hij doelman Andreas Luthe voor de tweede keer kansloos.

Ook de derde treffer zou nog voor rust volgen: een voorzet van Kingsley Coman kon van dichtbij worden binnengewerkt door Leroy Sané. Niko Giesselmann deed kort voor rust met een halve volley nog iets terug namens Union, maar echt spannend kon de ploeg het niet maken. Zo was ook Coman zelf met een geweldige uithaal nog trefzeker. Na een goede counter werd het nog 2-4 via Julian Ryerson, maar kleiner dan twee werd de marge niet meer. Via een lekkere knal van Thomas Müller viel zelfs nog de vijfde uitgoal. Bayern won dus met 2-5 en liet zien dat de horroravond in Mönchengladbach niet meer dan een incident was.

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 2-0

Borussia Dortmund verkeert niet in de meest makkelijke fase. Sinds de 4-0 nederlaag op bezoek bij Ajax stroomde de ziekenboeg steeds voller, met uiteraard topspits Erling Haaland als de meest gemiste afwezige. In de Bundesliga leverde dat de club echter nog geen puntverlies op. Als het er tegen nummer negen FC Köln voor kon zorgen dat dat zo bleef, dan ging het in ieder geval met een goed gevoel de return tegen Ajax tegemoet.

Het was Thorgan Hazard die de ploeg daarbij hielp. De Belg hielp Dortmund eerder deze week met twee doelpunten al over het dode punt in de bekerwedstrijd tegen FC Ingolstadt en wist ook nu de ban te breken. Dit keer duurde het veertig minuten voor hij de ruimte achter de defensie kon benutten en uit een voorzet van Jude Bellingham volledig vrij kon inkoppen.

Zo'n twintig minuten na rust werd de score verdubbeld door opnieuw een kopdoelpunt. Het was de 23-jarige aanvaller Steffen Tigges met een knappe kopbal zijn eerste treffer in de hoofdmacht maakte. Overigens kwam Donyell Malen, die afgelopen week nog afwezig was wegens een maaginfectie, het laatste halfuur ook nog binnen de lijnen. Op de eindstand had hij geen invloed meer; Dortmund won met 2-0 en gaat als nummer twee van de Bundesliga (één punt achter Bayern) het duel met Ajax in.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 0-2

Bij Wolfsburg viel deze week het doek voor trainer Mark van Bommel na acht opeenvolgende duels zonder overwinning. Aan opvolger Florian Kohfeldt om het tij te keren, al kende hij met 'Bayer Leverkusen-uit' geen gemakkelijke debuutwedstrijd. Toch deed Wolfsburg het goed in Leverkusen en zette de ploeg dat na rust ook om in doelpunten. In een sterke fase van drie minuten zorgden Lucas Nmecha - de vervanger van de zieke Wout Weghorst - en Maximilian Arnold voor een tussenstand van 0-2.

In de absolute slotfase kon Leverkusen van elf meter nog iets terug doen, maar de strafschop werd gemist. Ook de bijbehorende Maxence Lacroix viel te laat om nog iets aan het eindresultaat te veranderen. Zo deed Kohfeldt in zijn eerste wedstrijd direct waar Van Bommel wekenlang niet in slaagde: hij pakte weer eens drie belangrijke punten met Wolfsburg. 

Overige uitslagen:

SC Freiburg - Greuther Fürth 3-1

Arminia Bielefeld - FSV Mainz 05 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen