Feyenoord blijft in spoor van Ajax: "Staan er heel goed voor"

31 oktober 2021 – Makkelijk ging het niet, maar Feyenoord won de Rotterdamse derby wel van Sparta. Arne Slot was ontzettend blij met de winnende treffer van Cyriel Dessers, die in de blessuretijd de 0-0 stand van het scorebord schoot. De jacht op koploper Ajax is door de zege nog altijd in volle gang.

Feyenoord blijft in spoor van Ajax: "Staan er heel goed voor"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Een wedstrijd winnen is heel fijn, als dat in de laatste minuut gebeurt, is dat bijna het allermooiste dat je kan meemaken", stelt de oefenmeester bij de NOS. "Dat zag je ook aan de reactie, niet alleen van de spelers op het veld, maar onze hele bank snelde er bijna ook naartoe. Dat zegt ook veel over de mentaliteit die in de groep zit. Onze wissels waren belangrijk vandaag, als dan de hele bank meejuicht, is dat ook iets dat je als trainer mooi vindt om te zien."

Door de overwinning op Het Kasteel blijven de Rotterdammers in het spoor van koploper Ajax. Qua verliespunten is het gat maar één punt. "We staan er heel goed voor", weet Slot. "Daarom was deze overwinning ook heel prettig. Maar überhaupt: het was niet onze beste wedstrijd, maar het is ook niet eenvoudig om in elke uitwedstrijd tot je beste voetbal te komen. Je moet ook je mindere wedstrijden winnen, of in ieder geval niet verliezen. Gelukkig hebben wij hem gewonnen."

Dat Dessers de winnende goal maakte, was extra mooi voor de trainer. Hij is blij voor de matchwinner. "Hij scoort meestal als invaller, omdat hij met Bryan Linssen voor hem een speler heeft staan die het ook hartstikke goed doet. Hij heeft één keer de kans gehad als basisspeler, toen was hij wat ongelukkig, maar ik heb toen al tegen hem gezegd: 'jij bent een doelpuntenmaker, maar je kan niet verwachten dat het elke week raak is'. Er is geen spits ter wereld die elke week de ballen binnenschiet."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd