Zirkzee voorkomt blamage voor Anderlecht na bizarre slotfase

31 oktober 2021, 20:59

Joshua Zirkzee heeft zondagavond een grote rol gespeeld voor Anderlecht in de spectaculaire thuiswedstrijd tegen OH Leuven. Het duel eindigde in 2-2. Dat voelde als een overwinning, aangezien de ploeg al snel tegen een 0-2 achterstand aankeek. Daarna stond de Nederlander op met twee treffers. Door die hoofdrol is de club uit Brussel al negen wedstrijd achtereenvolgend ongeslagen.

Sory Kaba en Mathieu Maertens zetten de bezoekers op voorsprong, waarna de ploeg van Vincent Kompany al vroeg in de achtervolging moest. Anouar Ait El Hadj stuurde de opgekomen vleugelverdediger Sergio Gómez in de diepte, die de voorzet gaf op Zirkzee. Daar wist de Nederlander wel raad mee, waardoor de ploeg het vertrouwen terugvond in een goed resultaat. Wesley Hoedt scoorde na rust de tweede treffer van Paars-wit, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een duwfout.

Daarna leek het geloof verder weg te ebben. Anderlecht moest namelijk verder met tien man toen Michael Murillo in de ogen van de VAR op de voet van Sébastien Dewaest stond. Met een man meer kwam Leuven ook weer wat vaker tot serieuze mogelijkheden. Doelman Hendrik Van Crombrugge liet zich van zijn beste kant zien bij een inzet van Musa Al-Taamari. Mede door die redding konden Zirkzee en zijn ploeggenoten in de slotfase nog op zoek naar de gelijkmaker. In de vierde minuut van de blessuretijd schoot de Nederlandse spits de 2-2 tegen de touwen.

In de zevende minuut van de blessuretijd leek al het werk alsnog voor niets te zijn geweest: Leuven kreeg een strafschop en Anderlecht kreeg de tweede rode kaart. Majeed Ashimeru haalde een inzet van Alexis De Sart met zijn hand van de lijn om een achterstand te voorkomen. Leuven kreeg een strafschop, maar die werd niet benut. Daardoor hielden Kompany en zijn mannen dus een punt vast in eigen huis. De ploeg staat op de zesde plaats met 21 punten uit dertien duels. Het gat met koploper Club Brugge is vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen