Ten Hag prikkelt Rensch: "Hij moet meer inhoud kweken"

3 november 2021 – Het lijkt er niet op dat Devyne Rensch zal starten wanneer Ajax het in de Champions League opneemt tegen Borussia Dortmund. Afgelopen weekend kwam er door de ziekte van Noussair Mazraoui een plek vrij voor de achttienjarige rechtsback, maar die moet hij vermoedelijk weer afstaan. Erik ten Hag ging daags voor het duel in op de situatie van Rensch.

Ten Hag prikkelt Rensch: "Hij moet meer inhoud kweken"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Rensch ontwikkelde zich vorig jaar razendsnel en groeide daarmee uit tot basisspeler, maar dat is hij dit seizoen niet meer. "Hij moet meer inhoud gaan kweken", gaf Ten Hag tijdens zijn persconferentie als verbeterpunt aan. "Dat is niet onlogisch. We vergeten dat hij nog heel jong is en dat hij in de jeugd centrale verdediger is geweest. Nu is hij vleugelverdediger. Dan ben je er bij mij niet alleen om tegen te houden, maar heb je ook aanvallend inbreng."

"Er wordt veel van je verwacht in het lopen, een hoge intensiteit", ging de oefenmeester verder. "Daar kan hij nog een stap in zetten. Daar moet hij ook gaan werken, maar hij heeft het in zich." Rensch brak door als rechtsback, maar daar krijgt nu de vorig seizoen geblesseerde Mazraoui weer de voorkeur. Ook speelde hij enkele wedstrijden op links, een plek die inmiddels is opgeëist door Daley Blind.

"Hij heeft op alle posities achterin en zelfs als defensieve middenvelder gespeeld", zei Ten Hag over de positie van Rensch. "Die jongen heeft zoveel inzicht en is nog zo jong; hij kan alles nog ontwikkelen. Uiteindelijk komt er wel uit op welke positie hij het meest kan bijdragen aan het elftal. In deze fase moet hij zich op meerdere posities blijven richten. Als er uiteindelijk een plekje vrijkomt of hij iemand eruit stoot, maakt het niet uit op welke plek dat is."

Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Dortmund

Ajax

gerelateerd