Wijndal grapt: "Wist niet dat mijn moeder een nieuwe baan had"

7 november 2021, 21:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Owen Wijndal was zondagmiddag de gebeten hond in de Kuip. De aanvoerder van AZ was betrokken bij diverse opstootjes en gooide een blikje terug het publiek in, nadat zijn doelman Peter Vindahl Jensen daarmee vanaf de tribunes was bekogeld. Wijndal kreeg daarna te maken met fluitconcerten en diverse spreekkoren, die niet alleen over hem gingen.

Wijndal was verrast dat het publiek uiteindelijk zó vijandig reageerde. "Ik wist niet dat het zo erg uit de hand zou lopen, dat was ook niet expres. Natuurlijk gooide ik dat blikje wel expres terug. Maar misschien hadden wij dat als ploeg wel even nodig", zei hij tegen ESPN. AZ mocht lang hopen op een gelijkspel in Rotterdam, maar Cyriel Dessers schoot zijn ploeg in minuut 92 naar een 1-0 overwinning.

Lees ook: Supersub Dessers maakt het opnieuw waar en velt AZ in extremis

Snel daarna kwam er een einde aan de voor Wijndal vervelende wedstrijd. De linksback werd voortdurend uitgescholden vanaf de tribunes. Hij bekeek het na afloop met een glimlach. De verdediger hoorde continu dat zijn moeder 'een hoer' zou zijn. "Ik heb net mijn moeder al geappt, ik wist niet dat ze een nieuwe baan had. Bij deze weet ik het", lachte Wijndal.

Voor Wijndal was er verder overigens weinig reden om te lachen. AZ blijft steken in de middenmoot door de pijnlijke nederlaag. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, het is niet te geloven dat je in de laatste seconde een bal tegen krijgt. Als je zelf niet weet te scoren, moet je er zelf voor zorgen dat je de nul houdt. Na rust deden we dat lang goed, maar je moet er helemaal voor zorgen dat je niet zo laat in de wedstrijd nog een goal tegen krijgt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen