Definitief: betaald voetbal gaat door zonder supporters

17 november 2021 – De volgende speelronden van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden komend weekend gewoon gespeeld, zo bevestigt de KNVB in een officieel statement. Diverse clubs hoopten na de afkondiging van de korte lockdown een onderbreking van drie weken te forceren, maar dat gaat nu definitief niet meer geburen. Dat betekent dat alle wedstrijden tot 4 december sowieso achter gesloten deuren zullen worden afgewerkt.

Definitief: betaald voetbal gaat door zonder supporters

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Voetbal International brengt dat nieuws woensdag naar buiten. Daarmee worden vooral de fans keihard geraakt. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen moeten de tribunes in de stadions de komende drie weken sowieso onbezet blijven. Het is bovendien nog maar zeer de vraag of er in de periode daarna wél fans welkom zullen zijn, omdat de cijfers van de pandemie de laatste weken in rap tempo stijgen.

Diverse clubs, waaronder PSV, deden de afgelopen week echter nadrukkelijk verzoek om te onderzoeken of de competitie stilgelegd kon worden. Niet alleen balen de clubs van het ontbreken van de fans, ook krijgen zij financieel keiharde klappen. Voor de meeste clubs kost een leeg stadion enkele tonnen per wedstrijd. Feyenoord loopt naar verluidt negen ton per thuiswedstrijd mis.

Toch waren niet alle clubs voor het stilleggen van de competitie, zoals bijvoorbeeld Ajax. Ook betaalzender ESPN keerde zich volgens het Algemeen Dagblad tegen het plan. De zender zag het niet zitten om de komende drie weken geen wedstrijden te hebben om uit te zenden. Dinsdagavond maakte Nederland weer kennis met de lege stadions: de interland tussen het Nederlands elftal en Noorwegen werd achter gesloten deuren afgewerkt.

Lees ook: 'Alles of niets: Twente probeert competitie te stoppen'

Eredivisie

gerelateerd