Openda wil ondanks interesse Marokko voor België uitkomen

22 november 2021 – Loïs Openda is sinds zijn komst naar Vitesse een van de smaakmakers bij de ploeg van coach Thomas Letsch. De goede prestaties van de van Club Brugge gehuurde aanvaller zijn niet onopgemerkt gebleven.

Openda wil ondanks interesse Marokko voor België uitkomen

Zo zou de Marokkaanse voetbalbond Openda ervan willen overtuigen voor Marokko te kiezen. Maar de snelle spits heeft nog twee opties. Openda werd namelijk geboren in het Belgische Lins, een klein dorpje in de buurt van Luik. Zijn vader komt uit Congo en zijn moeder is dus van Marokkaanse afkomst.

Toch vertegenwoordigde Openda tot dusver de Belgische jeugdelftallen. Tegenover De Gelderlander laat de Belg dan ook weten graag een 'Rode Duivel' te blijven. "Mijn eerste optie is België. Daar ligt nu ook mijn focus. Wat er verder nog kan komen, is eventueel voor later."

Lees ook: Letsch straft Openda met reserverol in kraker tegen Tottenham

Openda wacht nog op zijn eerste interland voor de ploeg van Roberto Martínez, maar komt wel uit voor Jong België. Met Vitesse gaat Openda donderdag op bezoek bij het Franse Stade Rennes. Een ticket voor de knock-outfase van de UEFA Europa Conference League is nog steeds mogelijk voor de Arnhemmers.

Eredivisie

gerelateerd