Krankzinnige coronaperikelen in Portugese competitie

28 november 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 27 november.

Bizar 'coronaduel' gestaakt: drie van de negen spelers vallen uit

De wedstrijd tussen Belenenses en Benfica is voortijdig gestopt bij een 0-7 stand. De thuisploeg begon met negen spelers aan de wedstrijd door een corona-uitbraak, maar door blessures vielen nog twee spelers uit. In de tweede helft liet nog een speler weten dat hij niet verder kon. Daarop besloot de scheidsrechter om het duel stil te leggen. Volgens de regels moet een ploeg namelijk uit minstens zeven spelers bestaan.

Barça dankt Memphis, Frenkie en VAR bij late zege op Villarreal

In een vermakelijke wedstrijd heeft FC Barcelona zaterdagavond de tweede overwinning onder de nieuwe trainer Xavi geboekt. Gemakkelijk ging het zeker niet, maar mede door doelpunten van Memphis Depay en Frenkie de Jong won de ploeg met 1-3 van Villarreal. Daarbij zal die ploeg overigens nog niet uitgepraat zijn over het optreden van de VAR.

De Ligt verliest met zwalkend Juventus onderonsje van De Roon

Het houdt maar niet op voor Juventus. Matthijs de Ligt verloor met zijn ploeg opnieuw. Marten de Roon en zijn teamgenoten gaven de topclub uit Turijn de volgende tik in dit moeizame seizoen. Daardoor heeft de club na veertien wedstrijden slechts 21 punten gepakt. Het levert de ploeg een teleurstellende achtste plaats op in de Serie A.

Lijdensweg Fortuna duurt voort met nederlaag tegen Groningen

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond op eigen veld met 1-4 verloren van FC Groningen. Na een wonderschoon doelpunt van Mats Seuntjens kakte het volledig in bij de Fortunezen en draaide Groningen de wedstrijd in een mum van tijd om. Een ongelukkig eigen doelpunt van George Cox en een rode kaart van Roel Janssen symboliseerden de dramatische avond voor de Limburgers.

Zegeloze maanden Willem II duren voort tegen halve B-ploeg GAE

Het droomseizoen van Go Ahead Eagles heeft tegen Willem II een mooi vervolg gekregen. Ondanks een gigantische hoeveelheid afwezige spelers won het met 0-1 in Tilburg. Rechtsback Boyd Lucassen kroonde zich tot matchwinner, waardoor Go Ahead klimt naar de achtste plek in de competitie. Willem II incasseert de volgende domper en heeft sinds eind september niet meer gewonnen.

Sané redt Bayern en laat Duitsland uitkijken naar topper

Bayern München is een week na de afgang tegen FC Augsburg ontsnapt aan een nieuwe blamage. De Duitse topploeg had het opnieuw lastig tegen een laagvlieger - Arminia Bielefeld dit keer - maar trok de wedstrijd in het laatste kwart toch nog naar zich toe. Leroy Sané tekende voor de enige treffer van de avond.

PEC en RKC blijven in gevarenzone na bedroevende kelderkraker

In de onderste regionen van de Eredivisie hebben PEC Zwolle en RKC Waalwijk elkaar in evenwicht gehouden. De thuisploeg kreeg in eigen stadion kans om te winnen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. PEC blijft zodoende de hekkensluiter, terwijl RKC vooralsnog net boven de streep staat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen