'Coronaduel' houdt gemoederen bezig in Portugal: 'Een schande'

28 november 2021 – Sporting Portugal heeft middels een brief hard uitgehaald naar de Portugese voetbalbond. Aanleiding daarvoor was het bizarre 'coronaduel' tussen Belenenses en Benfica. De thuisploeg kon door een corona-uitbraak in de selectie slechts negen spelers opstellen, waarvan er kort na rust nog maar zes over waren. Het duel werd gestaakt toen er een stand van 0-7 op het scorebord stond.

'Coronaduel' houdt gemoederen bezig in Portugal: 'Een schande'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Wij kunnen het niet laten om officieel te reageren op wat zaterdagavond is gebeurd', begint het statement van de regerend landskampioen. 'Deze wedstrijd is al de hele wereld over gegaan en is nu al een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het Portugese voetbal, dat al vaker geteisterd is door verdenkingen van corruptie. Dit kan en mag niemand onberoerd laten, zo wordt het Portugese voetbal nooit serieus genomen.'

De club uit Lissabon is woest dat de wedstrijd gespeeld is. Door de overwinning is Benfica momenteel de koploper, al hebben Sporting en FC Porto nog wel een duel tegoed. Wordt die gewonnen, dan gaan ze weer over de ploeg heen. Maar Benfica lijkt nu wel een voordeel te hebben als het aankomt op doelsaldo. 'Wat hier is gebeurd, heeft ernstige gevolgen voor de geloofwaardigheid van dit kampioen', wordt het statement vervolgd.
 
'Sporting is een club van normen en waarden, die wij nooit zullen verloochenen. En daarom beschouwen we deze gebeurtenissen als een grote schande voor het Portugese voetbal', besluit de club, die zaterdag de gedeelde koppositie weer kan veroveren. Daarvoor moet gewonnen worden van nummer tien Tondela. FC Porto, dat evenveel punten heeft als de ploeg uit de hoofdstad, neemt het op tegen nummer zeven Vitória SC.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd