Rutte weigert uitzonderingspositie amateurvoetbal

1 december 2021 – De coronamaatregelen zijn voor veel voetbalclubs een harde tik. Er mag geen amateursport meer bedreven worden na 17:00 uur, waardoor de trainingen van vrijwel alle clubs in het water lopen. De KNVB hoopte de regering er nog van te overtuigen dat sport een primaire levensbehoefte is, maar als het aan Mark Rutte ligt, komt er geen uitzonderingspositie.

Rutte weigert uitzonderingspositie amateurvoetbal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Niet alleen de KNVB zou graag zien dat sporten na 17:00 uur nog mogelijk zouden zijn, maar ook een aantal leden van de Tweede Kamer hadden gevraagd of dit tot de mogelijkheden behoort. Dat idee werd tijdens het coronadebat echter snel van tafel geveegd door demissionair premier Rutte. "Het gevolg is dat je veel bewegingen krijgt rondom het halen en brengen, dat kunnen we er nou eenmaal niet bij hebben.''

Onder meer partijen als het CDA, D66 en GroenLinks braken een lans voor de amateursport, maar zonder direct succes. Een aantal clubs gaat zeer creatief om met de opgelegde beperkingen, maar Rutte heeft liever helemaal niet dat er veel samengekomen wordt in deze fase van de coronapandemie.

Lees ookKNVB komt met uitspraak over wedstrijden in amateurvoetbal

De KNVB blijft zoeken naar oplossingen voor het probleem en besloot deze week de competitie slechts deels uit te stellen. Zo spelen clubs uit de A-categorie niet, gezien zij spelen om promotie en degradatie en er daar veel op het spel staat. Recreatieve competities gaan we gewoon door, maar de bond geeft aan er alle begrip voor te hebben als wedstrijden overhoop toch niet doorgaan.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd