De Mos kraakt 'rugbyer': "Is gewoon een aanfluiting"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2021 – Aad de Mos is kritisch op Carlos Vinicius. De aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van Benfica, maar heeft in het shirt van PSV nog weinig laten zien. De oud-trainer zou hem daarom niet weer opstellen in de punt van de aanval, ondanks het feit dat Eran Zahavi nog altijd aan de kant staat met een blessure.

De Mos kraakt 'rugbyer': "Is gewoon een aanfluiting"

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb vanaf het begin gezegd: het is meer een rugbyer. Hij is niet zo verfijnd. Eigenlijk is het gewoon een aanfluiting als je Ronaldo, Romario en Nilis gewend bent. Ik zie het niet in hem zitten", aldus De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij zou de voorkeur geven aan Cody Gakpo in spits, hoewel hij daar nooit echt gespeeld heeft. Desondanks heeft de voormalig oefenmeester alle vertrouwen in dat experiment. "Hij is dreigend voor verdedigers, is constant in beweging, hij passeert makkelijk en heeft een geweldig schot in zijn benen."

Vinicius viel dus tegen in het duel met FC Utrecht, maar de ploeg won wel met 4-1. Het stemt De Mos tevreden. "Ik ben blij dat we Gakpo, Madueke en Teze weer hebben gezien. PSV wordt steeds sterker. Dit kan een mooie afsluiting worden voor de kerstdagen, want de resterende eredivisieduels en de bekerwedstrijd tegen Fortuna mogen geen enkel probleem meer zijn."

NEC, RKC en Go Ahead staan in de competitie nog op het programma voor de Eindhovenaren, maar de focus gaat eerst op de wedstrijd tegen Real Sociedad. De ploeg van Roger Schmidt moet minstens gelijkspelen om door te gaan in de Europa League. De Mos heeft er alle vertrouwen in dat PSV in het tweede Europese toernooi actief blijft. "Daar heb je interessante tegenstanders, bijvoorbeeld Dortmund. Dat zijn geweldige wedstrijden. Daar verheug ik me meer op dan al die kleintjes in de Conference League, met alle respect."

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd