Besmette Kimmich dit kalenderjaar niet meer in actie voor Bayern

9 december 2021, 13:33

Bayern München kan dit kalenderjaar geen beroep meer doen op Joshua Kimmich. De 26-jarige middenvelder heeft nog altijd hinder van zijn onlangs opgelopen coronabesmetting, laat de Duitse recordkampioen donderdag weten.

Kimmich maakte de tongen los in Duitsland, nadat hij liet weten zich niet te willen laten vaccineren tegen het coronavirus. De Duits international moest in november al twee keer in quarantaine, doordat hij in aanraking was gekomen met iemand die besmet was. Later werd dus ook Kimmich zelf positief getest.

Hij moest de laatste vijf duels van Bayern aan zich voorbij laten gaan en was dus ook niet van de partij tijdens het met 3-0 gewonnen Champions League-duel met FC Barcelona. Kimmich komt in 2021 dus niet meer in actie voor de koploper van de Bundesliga. Hij zal de wedstrijden tegen FSV Mainz, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg moeten missen. "Ik ben blij dat mijn quarantaine inmiddels ten einde is", zegt Kimmich op de clubsite.

"Het gaat goed, maar ik ben door wat longproblemen nog niet in staat om volledig mee trainen. Daarom zal ik nu aan de gang gaan met hersteltraining en ik kan niet wachten tot ik in januari weer in actie kan komen", besluit Kimmich in het statement.

Lees ook: Niet-gevaccineerde Kimmich test positief op coronavirus

Bayern sprak zich eerder al uit over het feit dat het steeds spelers moest missen vanwege quarantainemaatregelen.

De club wilde spelers die de keuze maakten om zich niet te laten vaccineren niet meer doorbetalen op het moment dat zij door een coronabesmetting niet inezetbaar zouden zijn. Dat idee kwam Bayern op de nodige kritiek te staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen