Driessen: 'Kan geen kwaad als Ten Hag een signaal afgeeft'

13 december 2021 – Valentijn Driessen vindt de verwijten van Erik ten Hag aan het adres van zijn ploeg 'te gemakkelijk'. Ajax leed zondag voor vijfde keer dit seizoen puntenverlies in de Eredivisie. De Amsterdammers gingen in de Johan Cruijff ArenA met 1-2 onderuit tegen AZ, waarna later op de avond PSV de koppositie overnam.

Driessen: 'Kan geen kwaad als Ten Hag een signaal afgeeft'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ajax speelde zondag ver ondermaats en kreeg in de tweede helft het deksel op de neus. 'Het kon allemaal niet op, zeker Europees. Er werd al verkondigd dat iedere misstap van Ajax nationaal slechts te wijten valt aan Ajax zelf. Tot op zekere hoogte klopt dit als de kwaliteiten in de selectie van trainer Erik ten Hag worden afgezet tegen die bij tegenstanders of als de Europese campagne als maatstaf dient. Echter, het draait ook om de houding, de mentale bereidwilligheid om tegen minder aansprekende tegenstanders zelf en voor het team tot het gaatje te gaan om overwinningen uit het vuur te slepen', schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Bij die mentale bereidwilligheid zet Driessen zijn vraagtekens. 'Het kan niet zo zijn dat je in de Champions League in zes wedstrijden de maximale score boekt en tegelijkertijd in dezelfde fase in de Eredivisie punten laat liggen tegen FC Twente, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo. En zelfs verliest tegen FC Utrecht en AZ, beide keren nota bene in eigen huis', aldus de journalist. 'Tijdens al die wedstrijden oogde Ajax bijna gemakzuchtig en leek het erop of de spelers met het idee rondliepen van: 'Het komt wel goed'. De Ajacieden stralen niet uit dat ze nog zo hongerig zijn dat ze zichzelf pijn kunnen doen met opofferingsloopjes, meeverdedigen tot de max en vuile meters maken om rugdekking te geven. Een hele gevaarlijke ontwikkeling voor een team dat al diverse hoofdprijzen heeft gewonnen.'

Het is volgens Driessen aan Ten Hag om de tendens te stoppen en kantelen. 'Ten Hag sprak zijn teleurstelling uit over de houding van de Ajacieden. Misschien begrijpelijk en wellicht een terechte constatering; dit facet is waar Ten Hag grotendeels verantwoordelijk voor is. Daarom waren z'n verwijten te gemakkelijk. Hij bezit de middelen om dit aan te pakken, variërend van een andere tactiek tot een andere wedstrijdbenadering tot het opschudden van zijn basisformatie', wordt er kritisch gekeken naar de Ajax-trainer.

'Sommige Ajacieden leveren te weinig om gegarandeerd te zijn van een basisplaats. Daley Blind en Ryan Gravenberch zijn exponenten daarvan', gaat Driessen verder. 'Het kan geen kwaad als Ten Hag een signaal afgeeft. Alternatieven voldoende op de bank. Niet woensdag in de bekerwedstrijd tegen Barendrecht, maar zondag tegen Feyenoord. Dat zou echt een geloofwaardig teken zijn waarmee hij de boel intern op scherp zet en zijn selectie wakker schudt. Want in de Eredivisie verkeert het verzadigde Ajax op een hellend vlak.'

Reacties

Ajax

gerelateerd