Opmerkelijk: UEFA deelt Til nieuwe schorsing uit voor rode kaart

14 december 2021, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord zal in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Conference League geen beroep kunnen doen op Guus Til. De aanvallende middenvelder heeft een wedstrijd extra schorsing gekregen.

Til werd in de uitwedstrijd tegen Slavia Praag (2-2) met een rode kaart naar de kant gestuurd. In eerste instantie kreeg hij voor die actie één duel schorsing opgelegd. Die zat hij vorige week donderdag in de thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa (2-1) uit. Til en Feyenoord gingen er dus vanuit dat de oud-AZ'er tijdens het eerstvolgende duel weer inzetbaar zou zijn, maar de UEFA heeft nu anders besloten.

Feyenoord meldt namelijk op haar eigen spreekbuis dat het disciplinaire orgaan van de Europese voetbalbond heeft besloten om Til een wedstrijd extra aan de kant te houden. Hierdoor moet hij de heenwedstrijd in de achtste finales op donderdag 10 maart aan zich voorbij laten gaan. Tijdens de return, een week later in De Kuip, is Til weer speelgerechtigd.

Lees ook: Onbegrip over rode kaart Til: "Het lijkt wel amateurvoetbal"

Feyenoord weet pas 25 februari wie de tegenstander is in de achtste finales van de Conference League. Datzelfde geldt voor AZ, dat net als de Rotterdammers eerste werden in hun poule en de tussenronde – met onder andere PSV en mogelijk Vitesse – mogen overslaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen