'Premier League-clubs willen Bayern-regel volgen'

15 december 2021, 13:01   Bijgewerkt: 15 december 2021, 14:14

De Premier League-clubs zijn vaccinatieweigeraars binnen de selecties zat. Daarom denken ze er aan om de salarissen van ongevaccineerde spelers in te houden als ze niet kunnen spelen of trainen door de verplichte thuisisolatie. Eerder voerde Bayern München dat al in.

De Omikron-variant van het coronavirus zorgt in Engeland voor steeds meer problemen. Zo was er binnen de selectie van Tottenham Hotspur een hele uitbraak, waardoor de ploeg het Conference League-duel met Stade Rennais niet wilde spelen. Ook bij Manchester United was in de selectie al een uitbraak van het virus, waardoor de competitiewedstrijd tegen Brentford werd uitgesteld. Het zorgt voor irritaties bij de clubs.

Vorige maand weigerde Bayern München selectiespelers te betalen als ze in quarantaine moesten. Dat willen de Engelse clubs nu ook, meldt Sportsmail. Er wordt door de clubs nu onderzocht of het legaal is om die regel ook in te voeren. Door de verplichte thuisisolatie, die geldt wanneer een speler in aanraking is geweest met een besmet persoon, hebben clubs moeite om goede trainingen te organiseren. De trainers willen nu zo weinig mogelijk contactmomenten, maar daardoor kunnen veel oefeningen voorlopig de prullenbak in.

Bij ten minste drie clubs in de Premier League is nog geen vijftig procent van de spelers volledig gevaccineerd, maar ze kunnen de spelers nou eenmaal niet dwingen. In totaal is 68 procent van de spelers gevaccineerd op het hoogste niveau in Engeland. Met de regel dat het salaris niet doorbetaald hoeft te worden, hopen de clubs dat de spelers alsnog een prik gaan halen. Bij de Duitse recordkampioen bleek het te werken. Ondanks liet Joshua Kimmich, een van de weigeraars, nog weten dat hij het vaccin alsnog wil hebben

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen