Feyenoord-coach Slot hoopt dat Berghuis 'gewoon' speelt bij Ajax

19 december 2021, 08:57

Feyenoord-trainer Arne Slot gaat de aanwezigheid van Steven Berghuis niet gebruiken als extra motivatie richting zijn spelers. De buitenspeler droeg vorig seizoen de aanvoerdersband in Rotterdam, maar stapte in de zomer over naar de concurrent uit Amsterdam. Volgens de coach zou dat echter niet per se een reden voor de overwinning moeten zijn.

"Nee, om spelers te motiveren ga ik niet over Steven beginnen", verzekerde Slot tegenover Voetbal International desgevraagd over Berghuis. "Voor Steven is dit ook een moeilijk moment, iets wat wel iets met een mens doet. Ik hoop dat hij zijn wedstrijd speelt en dat wij op het veld laten zien dat wij beter zijn." De aanvaller wordt gewoon aan de aftrap verwacht in De Kuip, als nummer tien. Antony zal normaliter als rechtsbuiten starten.

Slot hoopt dat de situatie rondom Berghuis geen grote problemen oplevert tijdens De Klassieker. De oefenmeester hoopt in elk geval dat de international gewoon speelt. "Hij doet het hartstikke goed bij Ajax. Dat is geen verrassing, dat heeft hij hier ook gedaan. Het is heel leuk om tegen hem en Ajax te spelen. Zo moeten wij het benaderen en dat geldt ook voor de supporters. Ik zou ze willen vragen ons te steunen en niet bezig te zijn met wie er bij de tegenstander op het veld staat."

Lees ook: 'Het is de vraag of de Ajacieden afreizen met de eigen spelersbus'

In elk geval is Berghuis een stuk rustiger geworden sinds zijn overstap van Ajax naar Feyenoord. De buitenspeler pakte eerder nog gemiddeld elke zes duels een gele kaart in Rotterdamse dienst, maar bij Ajax kreeg hij nog geen enkele keer een gele prent. Volgens Ten Hag heeft Berghuis er meer plezier in. "Dat komt omdat hij spelers om zich heen heeft staan waar hij mee samen kan spelen. Daarom heeft hij er plezier in, minder teleurstellingen, laat staan frustraties, en doet hij geen domme dingen", legde de coach uit tijdens de persconferentie over zijn pupil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen