Bangura snelste speler, De Wit kilometervreter en Blind maestro

26 december 2021, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Eredivisie-seizoen is halverwege en dat is een mooi moment op tussentijds de balans op te maken. Wij doken in een aantal statistieken van dit seizoen en daaruit bleken spelers als Alex Bangura (Cambuur), Dani de Wit (AZ Alkmaar) en Daley Blind (Ajax) veel indruk te maken met hun prestaties.

Dani de Wit was namelijk de speler die de meeste meters aflegde dit seizoen. Hij maakte maar liefst 229 kilometer in bijna 1700 speelminuten. Daarbij wordt hij gevolgd door Luca de la Torre van Heracles, Luuk Brouwers van Go Ahead Eagles, Mees Hoedemakers van Cambuur en Michal Sadilek van FC Twente.

Op het gebied van sprints maakte Bangura echter de meeste indruk. Hij trok in totaal het grootste aantal sprints van alle spelers in de Eredivisie, was verantwoordelijk voor de langste sprintafstand (een sprint van 84,2 meter) en was ook nog eens de snelste speler van de Eredivisie. Hij liep namelijk 34,64 km/uur. In dat rijtje werd hij gevolgd door snelheidsduivels Milan van Ewijk, Emanuel Emegha, Loïs Openda, Marco Rente, Noah Fadiga en Marcus Holmgren Pedersen.

Daley Blind bleek de meeste passes te hebben verstuur van alle Eredivisie-spelers (1505). De linksback wordt gevolgd door meerdere verdedigers: Juriën Timber, Olivier Boscagli en Lisandro Martinez. De middenvelder met de meeste passes is Orkun Kökcü (1280), terwijl Dusan Tadic de aanvaller met de meeste passes is (673). De meeste dribbels kwamen van de voet van Jens Odgaard van RKC Waalwijk (80).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen