Marokko woest om Abde: "Barça respecteert Afrika Cup niet"

30 december 2021, 16:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft zich de woede van Marokko op de hals gehaald. De club wilde namelijk niet dat Abde Ezzalzouli mee zou doen aan de Afrika Cup, gezien het zelf ook moet spelen in januari. Dat heeft ertoe geleid dat Abde ervoor heeft gekozen om niet mee te gaan met Marokko naar de Afrika Cup. Gezien hij beschikt over een dubbel paspoort (Spanje-Marokko) heeft hij sowieso nog geen keuze gemaakt voor welk land hij uitkomt.

De bondscoach van Marokko Vahid Halilhodzic is ziedend op FC Barcelona. In een interview met Sportklub geeft hij aan dat er te weinig respect is vanuit de Spaanse grootmacht. "Barcelona zelf is het hele probleem. Ze respecteren de Afrika Cup niet, net als alle andere grote Europese clubs en ook de FIFA respecteert het toernooi niet genoeg."

Eerder gaf de bondscoach nog aan graag de dialoog met Barcelona aan te willen gaan en te zoeken naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is. Barcelona kampt momenteel met een flink uitgedunde selectie en kan elke speler dus goed gebruiken. Elf spelers zijn positief getest op corona, terwijl ook nog een handvol spelers geblesseerd is en Sergio Busquets is geschorst.

Lees ookMarokko bezorgt Barcelona volgende probleem: "We gaan praten"

Abde testte donderdag echter zelf ook positief, waardoor het überhaupt nog maar de vraag was geweest of hij op tijd terug was gekeerd voor het eerste duel van Marokko. Het land start zijn Afrika Cup-campagne op 10 januari tegen Ghana. Marokko is al meer dan twintig wedstrijden op rij ongeslagen in reguliere speeltijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen