Treurig record dreigt voor Utrechter Maeda: "Droom valt in duigen"

18 januari 2022 – Het seizoen voor Naoki Maeda van FC Utrecht zit er al op. De aanvaller raakte afgelopen weekend tegen Ajax geblesseerd en blijkt een beenbreuk te hebben opgelopen. Het zou dus zomaar kunnen dat zijn debuut voor Utrecht ook meteen zijn laatste wedstrijd voor de club was.

Treurig record dreigt voor Utrechter Maeda: "Droom valt in duigen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De 27-jarige Maeda raakte na elf minuten spelen zwaar geblesseerd en moest het speelveld dus al snel verlaten. In het UMC Utrecht bleek hij een breuk in zijn been te hebben opgelopen. "Die breuk moet operatief hersteld worden. Daarna wacht mij een maandenlange revalidatie. Dat betekent dat mijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht ook direct mijn laatste is geweest. Met Nagoya Grampus en FC Utrecht ga ik in gesprek over mijn behandeltraject en ik ga mij nu volledig focussen op mijn herstel", aldus Maeda op de clubwebsite.

Maeda werd onlangs gepresenteerd als aanwinst van Utrecht, nadat hij tot op heden enkel in zijn geboorteland Japan had gevoetbald. "Het was mijn grote droom om in Europa te voetballen, en die droom is dankzij de kans die FC Utrecht me heeft geboden werkelijkheid geworden. Ik keek enorm uit naar mijn debuut, nota bene in een thuiswedstrijd tegen Ajax; een wedstrijd waarover ik sinds mijn komst naar Utrecht al veel gehoord had. Helaas liep ik al snel een blessure op. Daardoor valt mijn droom voor nu in duigen. Maar ik geef mijn droom niet op."

Het is overigens nog niet duidelijk wat er na dit seizoen met Maeda gaat gebeuren. De Japanner is voor de rest van het voetbaljaar gehuurd door Utrecht, dat ook een optie tot koop heeft bedongen bij Nagoya Grampus. De Domstedelingen kunnen in de zomer dus beslissen om langer met de aanvaller door te gaan. Utrecht verloor afgelopen zondag met 0-3 van Ajax en staat momenteel op de zevende plek in de Eredivisie.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd