Telstar verrast met komst Braziliaanse Ajacied

18 januari 2022, 20:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax stalt Giovanni Manson Ribeiro tot het einde van het seizoen bij Telstar. De Braziliaanse aanvaller kwam bij Jong Ajax weinig aan spelen toe en verkast in de jacht op meer speelminuten naar Velsen-Zuid. Giovanni hoopt daar aan te tonen waarom Ajax hem twee jaar geleden oppikte.

Giovanni kwam dit seizoen slechts acht wedstrijden in actie in de Keuken Kampioen Divisie. De negentienjarige aanvaller werd in 2020 transfervrij opgepikt bij Santos, waar hij te boek stond als een van de grootste talenten. Ajax liet hem een vierjarig contract ondertekenen, maar kreeg dat vertrouwen nog niet terugbetaald. Giovanni wacht nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht.

De Braziliaan moet Telstar van de benodigde creativiteit gaan voorzien. Giovanni is van origine aanvaller, maar kan ook als aanvallende middenvelder uit de voeten. Hij speelde sinds zijn komst naar Amsterdam al 31 wedstrijden in Jong Ajax. Daarin was hij tweemaal trefzeker en bereidde hij twee treffers voor.

Telstar beleeft een wisselvallig seizoen. De Noord-Hollandse formatie van Andries Jonker bezet de dertiende plaats in de Eerste Divisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen