'Henry moet gevallen Franse kampioen uit degradatiezorgen halen'

19 januari 2022 – Het zou zomaar kunnen dat Thierry Henry binnenkort aan de slag gaat bij Girondins de Bordeaux. Die club verkeert momenteel in zwaar weer in de Ligue 1 en dat lijkt trainer Vladimir Petkovic de kop te gaan kosten. Henry wordt genoemd als de ideale opvolger.

'Henry moet gevallen Franse kampioen uit degradatiezorgen halen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Volgens het Franse medium RMC Sport is komend weekend cruciaal voor Petkovic. De trainer uit Zwitserland krijgt zijn ploeg dit seizoen nog niet aan de praat en staat op de dramatische negentiende plek. Zondagmiddag komt nummer zeven RC Strasbourg op bezoek in het Nouveau Stade Bordeaux en die wedstrijd moet gewonnen worden door de gastheer.

Als dat niet lukt, kan Petkovic naar alle waarschijnlijkheid zijn spullen gaan pakken. Gérard Lopez, de voorzitter van Bordeaux, zou zijn zinnen inmiddels hebben gezet op Henry. De voormalig topspits is momenteel nog werkzaam als assistent-trainer bij de nationale ploeg van België. In Bordeaux kan hij eventueel weer op eigen benen staan.

Henry kwam tijdens zijn actieve loopbaan uit voor AS Monaco, Juventus, Arsenal, FC Barcelona en New York Red Bulls. De 123-voudig international van Frankrijk begon zijn trainerscarrière daarna als assistent van de Belgen. Na avonturen als hoofdtrainer bij Monaco en CF Montréal keerde hij in 2021 terug bij De Rode Duivels.

Reacties

Ligue 1

gerelateerd