De goal van Mazraoui bij PSV-Ajax zorgde voor veel opschudding

24 januari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 23 januari.

Scheidsrechtersbaas Van Egmond steunt beslissing van Makkelie

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond heeft zijn steun uitgesproken voor Danny Makkelie en zijn team. De arbitrage bij Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax besloot zondagmiddag om de treffer van Noussair Mazraoui op de borden te laten staan, ondanks dat een bal eerder in de aanval over de zijlijn leek te zijn geweest. Volgens de baas van de arbiters is er echter juist gehandeld.

Schmidt zinspeelt op partijdigheid KNVB: "Gaat altijd naar Ajax"

PSV verloor zondagmiddag door een dubieuze goal van Noussair Mazraoui van Ajax met 1-2. Dat schoot tijdens de wedstrijd in het verkeerde keelgat van trainer Roger Schmidt, die in het oog van de camera schreeuwde naar de arbitrage dat ze de schaal vandaag al aan Ajax kunnen geven. Na afloop was hij een stuk rustiger, maar nog altijd vlijmscherp richting de KNVB.

Ten Hag denkt dat Ajax-goal wél terecht goedgekeurd werd

Ajax-trainer Erik ten Hag (51) denkt dat het doelpunt van Noussair Mazraoui terecht goedgekeurd werd. Hoewel óók de oefenmeester het niet met zekerheid kon zeggen, denkt hij dat assistent-grensrechter Hessel Steegstra de juiste keuze heeft gemaakt.

Makkelie geeft tekst en uitleg over goedgekeurde Mazraoui-goal

Danny Makkelie (38) heeft tekst en uitleg gegeven over zijn beslissing om het doelpunt van Noussair Mazraoui goed te keuren. De leidsman liet na uitgebreid overleg met de VAR de treffer van Ajax staan in de topper tegen PSV.

Van Ginkel ziet beelden dubieus Ajax-doelpunt: "Het is schandalig"

PSV-aanvoerder Marco van Ginkel verscheen na afloop van de door zijn ploeg met 1-2 verloren topper tegen Ajax teleurgesteld voor de camera's van ESPN. Toen hij de beelden van het beslissende doelpunt kreeg te zien, maakte de teleurstelling plaats voor boosheid.

"Zelfs Ajax-spelers zeiden dat de bal over de zijlijn was"

Cody Gakpo sprak na de wedstrijd tussen Ajax en PSV met spelers van de opponent. Volgens de aanvoerder van de Eindhovenaren hebben zelfs spelers van Ajax aangegeven dat de bal waaruit Noussair Mazraoui uiteindelijk scoorde, eerst over de zijlijn was geweest.

Mazraoui-goal goedgekeurd: "Dat lijkt me toch heel erg uit?!"

De beslissing om het doelpunt van Noussair Mazraoui te laten staan, heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien. Volgens de analisten van ESPN leek de bal in elk geval wél compleet over de zijlijn te zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen