Ex-werkgevers wilden voetbalpensioen Janssen voorkomen

10 februari 2022, 17:06

Willem Janssen (35) kondigde woensdag het einde van zijn voetballoopbaan aan. De aanvoerder van FC Utrecht maakt het huidige seizoen nog af en houdt het daarna voor gezien. Hij had echter ook de mogelijkheid om te kiezen voor een terugkeer bij een van zijn oude clubs, VVV-Venlo of Roda JC.

Dat vertelde de verdediger daags na zijn besluit zelf aan De Telegraaf. "Ik ben in januari door enkele clubs benaderd", zo begon hij. Voor volgend seizoen door twee clubs, en één club wilde me per direct overnemen. Die polste even hoe de situatie was om daar op huurbasis het seizoen af te maken. Inderdaad heeft zowel Roda JC als VVV gebeld. Ik heb nog wel gezegd dat ik er even over na zou gaan denken, maar wist eigenlijk al dat ik het niet zou doen. Het was voor mij FC Utrecht of niet."

Janssen brak in 2006/07 door bij VVV en speelde vervolgens vier seizoenen voor Roda. Inmiddels zit hij met zijn gezin goed op zijn plek in Utrecht, al was een terugkeer naar Limburg wel degelijk nog even aan de orde. "Natuurlijk heb ik daar een geweldige tijd gehad. Je verloochent niet waar je vandaan komt, maar wij voelen ons wel echt thuis hier. Ga je dat dan opgeven om daar nog een jaar af te sluiten? Dan vraag je je af: wat voegt dat nog toe? Vaak kan het ook alleen maar tegenvallen."

Toekomst

Nog een reden om die keuze te maken, was de kans die Utrecht hem biedt om aan het trainerschap, danwel het technisch directeurschap te ruiken. Over één of twee weken verwacht hij duidelijkheid te hebben over welk traject hij kiest. "Het is bizar wat voor kansen er direct komen. Het zegt ook wel iets over hoe je je hier al die jaren bewogen hebt. Het is fantastisch dat er zulke mooie kansen liggen. Ik moet voor mezelf de afweging maken."

Hij legde zijn dilemma uit: "Als technisch directeur ben je bezig met beleid en het geeft iets meer zekerheid, ook voor je gezin. Als trainer sta je nog op het veld, dat ligt misschien wat dichter bij me. Ik heb al de trainersdiploma's UEFA-B en -C. Als ik trainer word, weet ik dat ik uiteindelijk ook hoofdtrainer wil worden, maar je weet dat die weg daarnaartoe heel lang is. Als ik kies voor het technisch directeurschap, kan ik al doende snel het vak leren. Ik ben mezelf aan het afvragen wat ik moet doen."

Lees ook: Recordhouder Willem Janssen (35) zet punt achter loopbaan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen