Letsch noemt club die hij liever niet treft in de achtste finale

25 februari 2022, 09:56

Hoe het ook afloopt, de Europese campagne van Vitesse is hoe dan ook geslaagd. Donderdagavond bereikten de Arnhemmers de laatste zestien van de Conference League door Rapid Wien opzij te zetten. Thomas Letsch spreekt tegenover De Gelderlander van een 'fenomenale prestatie'.

Vitesse moest in de GelreDome de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd goed te maken. Binnen afzienbare tijd was de achterstand weggepoetst en nog geen twintig minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord, wat tevens de eindstand was. "Dit had niemand verwacht. En dit is ook goed voor Nederlandse voetbal. Er zitten nog vier Eredivisie-clubs in de Conference League. Dat zegt ook wel over kracht Nederlandse competitie", aldus Letsch.

Tegen Rapid Wien beleefde Vitesse de zoveelste bijzondere Europese avond van dit seizoen. "Onze Europese nachten in Gelredome zijn bijzonder", stelt de Duitse trainer. "Het gaat dit jaar met Vitesse alle kanten op. We hebben slechte resultaten geboekt, maar we beleven ook hoogtepunten. Dit was top."

Vitesse krijgt vrijdagmiddag te horen wie het in de achtste finale treft. FC Kopenhagen, LASK Linz, KAA Gent, AS Roma, FC Basel en Stade Rennais zijn de mogelijke tegenstanders. "Rennes zou ik niet willen hebben. Daar hebben we al tegen gespeeld. Maar of het nu AS Roma is of Lask, we zien wel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen