'Gesprek Haaland en Barcelona blijft mysterie: Laporta ontkent'

6 maart 2022, 17:30

FC Barcelona is toch niet in gesprek met transfertarget Erling Haaland. Dat is althans wat president Joan Laporta in de Spaanse pers heeft aangegeven. Volgens geruchten zouden Jordi Cruijff en Xavi deze week naar Duitsland zijn gevlogen om de Noorse topspits te overtuigen voor Barcelona te kiezen, maar volgens de voorzitter is daar niets van waar.

"Ik ontken dat we in welke vorm dan ook de onderhandelingen met Erling Haaland zijn begonnen", was Laporta duidelijk tegenover Deportes Cuatro. Hij claimde niets te weten van een ontmoeting tussen Xavi en de Noor. "Dat is niet aan mij", zo zei hij. Laporta heeft eerder wel al enkele keren bijzonder stellig laten weten goede hoop te hebben op de komst van Haaland.

Deze week werd ook Xavi zelf naar de ontmoeting gevraagd, maar zijn antwoord was minder duidelijk dan dat van Laporta. "Het enige wat ik over Haaland kan zeggen is dat we werken aan een Barcelona van nu en van de toekomst. Als we nieuws hebben, dan krijgen jullie het te horen", aldus de trainer, die er bovendien op leek te hinten dat Haaland zelf wel open zou staan voor de transfer. "Ik ken geen enkele speler die niet naar Barça wil komen."

Dat de Catalaanse interesse in Haaland zo concreet lijkt, is gezien de financiële situatie van FC Barcelona opmerkelijk te noemen. De 21-jarige spits is vanaf komende zomer weliswaar voor een gelimiteerde transfersom op te halen, maar ook dan gaat het naar verluidt nog een bedrag van 75 miljoen euro. Daar komt nog eens bij dat ook veel andere Europese topclubs een serieuze poging willen doen om hem binnen te hengelen. Volgens recente verhalen in de Spaanse media zou ook Real Madrid grote kans maken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen