Definitief: David Neres mag gratis op zoek naar nieuwe club

7 maart 2022, 21:19

Goed nieuws voor alle spelers die actief zijn in Rusland en Oekraïne. De clubs in de oorlogvoerende landen zullen een groot deel van hun selectie gaan kwijtraken aan andere clubs. De FIFA heeft besloten dat alle buitenlandse spelers en coaches tot 10 maart de mogelijkheid hebben om hun contracten tot 30 juni 2022 te laten schorsen.

Dat bevestigt de FIFA in een statement. Spelers mogen zonder consequenties op zoek naar een nieuwe werkgever. Het is in feite alsof alle buitenlandse spelers in de Oost-Europese landen tot medio 2022 geen contract meer hebben. In dat geval krijgen de spelers dus ook geen salaris van hun huidige werkgevers en mogen ze gratis op zoek naar een andere club.

In principe keren zij na de zomer van 2022 weer terug bij hun club in Oekraïne en Rusland. Het biedt een uitweg voor de Nederlanders Glenn Bijl, Gyrano Kerk en Quincy Promes in Nederland. In Oekraïne staan de Nederlanders Lassana Faye, Rodney Antwi en Hennos Asmelash onder contract. Bovendien is er goed nieuws voor de naar Brazilië vertrokken David Neres. Ook hij mag het seizoen elders afmaken.

Voor Feyenoord, dat Guus Til en Jorrit Hendrix transfervrij hoopt los te kunnen weken bij Spartak Moskou, verandert er voorlopig niets. Het duo is al in Nederland actief en zal zoals het er nu naar uitziet na dit seizoen weer terugkeren naar Rusland.

Lees ook: 'Promes en landgenoten kunnen Rusland ontvluchten in extra window'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen