CL-mislukking wordt Pochettino niet fataal; kritiek op Makkelie

10 maart 2022, 11:47

De uitschakeling in de Champions League tegen Real Madrid is hard aangekomen bij Paris Saint-Germain. Met de sterke selectie met onder meer Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé als voorhoede, had dit het seizoen moeten zijn waarin het de prijs eindelijk zou pakken. Ondanks het mislukken van dat project hield sportief directeur Leonardo na afloop trainer Mauricio Pochettino de hand boven het hoofd.

In gesprek met RMC Sport begon Leonardo met zijn visie op de verloren wedstrijd, waarin scheidsrechter Danny Makkelie er niet goed vanaf kwam. "De overtreding op Donnarumma (een vermeende overtreding voorafgaand aan de 1-1 van Real Madrid, red.) was bepalend. We verloren de controle en moesten op zoek naar oplossingen. Achteraf is het jammer dat de arbitrage op dit soort momenten doorslaggevend is, maar we moeten zelf onze kalmte bewaren."

Lees ook: Woeste PSG-voorzitter zocht Makkelie op: "Agressief gedrag"

De uitschakeling is een bijzonder pijnlijke voor PSG, al hoeven de gevolgen volgens Leonardo niet te groot te zijn. "We moeten elkaar echt de waarheid vertellen, maar we moeten nu niet alles overboord gooien. Het doel is om de Ligue 1 te winnen. Daarbij speelden we tot de rust een goede wedstrijd." Ook over de toekomst van Pochettino kende hij geen twijfels. "We moeten bij elkaar blijven. Pochettino maakt nog deel uit van het project van dit seizoen. Dit is niet het moment om daarover na te denken."

De kans dat de Argentijn bezig is aan zijn laatste seizoen bij PSG, lijkt echter wel groot. Zijn contract loopt nog tot medio 2023, maar al langer gaan de geruchten dat beide partijen niet tevreden zijn over de samenwerking. Bovendien is Pochettino samen met Ajax-trainer Erik ten Hag de naam die het vaakst in verband wordt gebracht met de deze zomer vrijkomende vacature bij Manchester United. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen