AZ's 'dader' Hatzidiakos: "Scheidsrechter wist direct dat hij fout zat"

10 maart 2022 – AZ-coach Pascal Jansen is boos over de strafschop die de Alkmaarders de das om deed op bezoek bij FK Bodø/Glimt donderdagavond. De bezoekers kregen een zeer onterechte strafschop tegen na een 'overtreding' van Pantelis Hatzidiakos, maar de Griekse verdediger speelde duidelijk de bal. Volgens de oefenmeester van AZ wordt het toernooi niet serieus genomen.

AZ's 'dader' Hatzidiakos: "Scheidsrechter wist direct dat hij fout zat"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tegenover ESPN sprak AZ-trainer Jansen zich klip en klaar uit. "Als je dit toernooi serieus wilt nemen, moet er een VAR zijn. Op z'n minst vanaf de knock-outfase", brieste de oefenmeester. Scheidsrechter Nikola Dabanovi? leek sowieso niet echt op de hand te zijn van de gasten, want in totaal gaf hij dertienmaal een overtreding in het voordeel van de Noren en slechts vier in het voordeel van AZ. In totaal gingen drie spelers van Jansen op de bon, tegenover één voor FK Bodø/Glimt.

"Het was geen strafschop", oordeelde Jansen. "We hebben hard gevochten voor een punt. Het had 1-1 moeten zijn, maar het mocht niet zo zijn." AZ ging onderuit en zal moeten repareren in de return komende week, dan mogelijk met Jordy Clasie en Fredrik Midtsjø. "Het is nu eigenlijk pas de eerste helft, het had bij rust eigenlijk 1-1 moeten zijn. Maar we gaan voor een goed resultaat in Alkmaar komende week."

Bekijk ook: Onrecht: AZ krijgt penalty tegen voor perfecte tackle

'Dader' Hatzidiakos kwam tot dezelfde conclusie als zijn coach, maar denkt dat de arbiter zelf ook wist dat hij fout zat. "Maar ik vraag me af of hij het daarna nog mag omdraaien", betwijfelde de Griek. In het stadion was volgens hem namelijk op de grote schermen wel te zien dat de AZ-verdediger duidelijk de bal speelde. Alleen er is geen VAR, dus was de beslissing terugdraaien een moeilijk verhaal geworden. 

Dat Hatzidiakos geen gele kaart kreeg voor zijn vermeende overtreding, zegt volgens hem genoeg. "Je zag het aan de hele houding van de scheidsrechter, aan alles zag je dat hij schrok van zijn beslissing, dat hij floot. De scheidsrechter ging volgens mij vol in de fout, want ik raak alleen de bal en die rolt over de achterlijn", beschrijft Hatzidiakos de situatie.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd