Brobbey vestigt hoop op Ajax: "Ben nog niet klaar in Amsterdam"

23 maart 2022, 10:08

Brian Brobbey ziet het wel zitten om langer actief te blijven bij Ajax. De spits wordt momenteel door de Amsterdammers gehuurd van RB Leipzig, maar de jeugdinternational hoopt op een langer verblijf in Amsterdam. Het is de vraag of dat gaat lukken.

Brobbey is momenteel op pad met Jong Oranje en sprak daar met De Telegraaf. "Ik ben nog niet klaar in Amsterdam. Als het aan mij ligt, speel ik volgend seizoen voor Ajax. Honderd procent. Het zou geweldig zijn als Ajax mij kan terugkopen", vertelde de twintigjarige spits over zijn plannen voor de toekomst. Zijn contract bij Leipzig loopt tot medio 2025.

Die verbintenis tekende hij afgelopen zomer, nadat hij besloot Ajax transfervrij te verlaten. Brobbey werd gehaald door trainer Julian Nagelsmann, die vervolgens naar Bayern München vertrok. Onder Jesse Marsch was Brobbey veroordeeld tot een bijrol. Daarop besloot Ajax de geboren Amsterdammers in de winterstop te huren van de Duitse club.

"Toen pas kwam ik erachter hoezeer ik de club, de jongens en de sfeer had gemist", aldus Brobbey over zijn terugkeer, die tot nu toe werd getekend door een blessure. Inmiddels is hij weer fit en richt hij zich op het restant van de competitie en de finale van de KNVB Beker. Eerst wachten met Jong Oranje echter wedstrijden tegen Bulgarije (vrijdag) en Zwitserland (dinsdag).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen