Marokko
0 – 0
Spanje

Van Gaal laat Flekken staan tegen Duitsland en bespreekt Bijlow

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 maart 2022 – Voor Mark Flekken werd de oefeninterland tegen Denemarken er eentje om nooit meer te vergeten. De doelman maakte immers zijn debuut in Oranje. Hoewel hij misschien meer had kunnen doen bij de 1-1, kan hij er met een goed gevoel op terugkijken. Komende dinsdag krijgt Flekken in het oefenduel met Duitsland wederom het vertrouwen van Louis van Gaal, verklapte de bondscoach na afloop. 

Van Gaal laat Flekken staan tegen Duitsland en bespreekt Bijlow

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Achterin kan Van Gaal kiezen uit de beste centrumverdedigers van Europa en ook op het middenveld en in de voorhoede lopen er topspelers. Maar onder de lat is er van een luxeprobleem geen sprake. Zeker niet tijdens deze interlandperiode. Justin Bijlow kreeg in eerste instantie de kans van Van Gaal en in het beslissende kwalificatieduel met Noorwegen keepte Jasper Cillessen. Maar zij zijn er deze week niet bij. Aan Flekken de kans om zichzelf te bewijzen. De 'ontdekking' van Van Gaal maakte tegen Denemarken voor het eerst zijn opwachting in Oranje. Hij moest direct twee keer vissen. 

Lees ook: Oranje op Rapport: Bergwijn de grote uitblinker, achterhoede zwak

''Ik begreep dat hij meer kon doen bij de eerste goal'', citeerde Voetbal International Van Gaal na afloop op diens persconferentie. De bondscoach had voor de rest weinig aan te merken op het optreden van Flekken. Hij was zelfs van mening dat de doelman meer betrokken had moeten worden bij de opbouw. ''Wij moeten hem nog veel meer gebruiken. Ik vind het een plus dat hij kan openen, waardoor we verder kunnen voetballen.'' Een verbeterpunt voor dinsdag, als Nederland oefent tegen Duitsland. Dat doet Oranje wederom met Flekken onder de lat. ''Dat doe ik bewust, dan kan hij zich laten zien tegen Duitsland'', aldus Van Gaal. 

Flekken is natuurlijk de sluitpost van het Duitse SC Freiburg. Daar zal hij zich de komende maanden van zijn beste kant moeten laten zien om een serieuze optie voor het WK in Qatar te zijn. De strijd om de positie onder de lat bij Oranje ligt namelijk nog volledig open. Zeker als Bijlow binnenkort weer fit is. Van Gaal vertelde echter dat het geen zekerheid is dat een fitte Bijlow zijn nummer één is. '''Justin Bijlow is nu geblesseerd en dat gaat nog lang duren. Dan moet hij weer op het oude niveau komen.'' 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd