Vijf mogelijke assistenten voor Erik ten Hag in Manchester

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 april 2022 – Het is een kwestie van tijd totdat Erik ten Hag gepresenteerd wordt als nieuwe trainer van Manchester United. De 52-jarige oefenmeester zal vanaf dat moment direct moeten kijken wie hij mee wil nemen als assistent-trainers. FCUpdate.nl zet een aantal kandidaten op een rijtje.

Vijf mogelijke assistenten voor Erik ten Hag in Manchester

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Robin van Persie
Het is belangrijk dat de assistenten bij een club de hoofdtrainer kunnen aanvullen. Ten Hag is, ondanks zijn prestaties bij Ajax, geen grote naam in Engeland, waardoor Robin van Persie genoemd wordt als assistent-trainer. De geboren Rotterdammer is op dit moment nog actief bij de technische staf van Feyenoord, maar heeft een verleden bij The Red Devils. Het is dan ook logisch dat zijn naam valt in de Engelse industriestad. Het enige wat 38-jarige oud-spits momenteel kan tegenhouden is het verkrijgen van een Britse werkvergunning, die hij niet lijkt te krijgen. Een terugkeer van Van Persie op Old Trafford als trainer lijkt daardoor voorlopig van de baan.

Mitchell van der Gaag
Volgens The Athletic zou Ten Hag één van zijn huidige assistenten bij Ajax, Mitchell van der Gaag, graag willen meenemen naar Old Trafford. Van der Gaag is sinds het begin van dit seizoen assistent-trainer van de Tukker bij Ajax 1, nadat hij in de zomer vertrok bij de beloftenploeg van de Amsterdammers. In dit seizoen zou de 50-jarige Zutphenaar een uitstekende indruk op Ten Hag hebben gemaakt. Een voordeel van Van der Gaag is dat hij vloeiend Engels en Portugees spreekt. Het nadeel is wel dat de 50-jarige coach in Engeland een grote onbekende is, waardoor Ten Hag niet een assistent met een grote staat van dienst binnenhaalt.

Steve McCLaren 
Iemand die in Engeland wél een behoorlijke staat van dienst heeft, is Steve McClaren. De 60-jarige Brit was in het verleden al werkzaam als assistent-trainer bij The Red Devils en daarnaast was hij ook actief als bondscoach van de nationale ploeg van Engeland. Ten Hag en McClaren hebben samen ook een verleden. Toen de Engelse trainer actief was bij FC Twente, was de huidige trainer van Ajax daar zijn assistent-trainer. In Manchester zouden de twee de rollen nu kunnen omdraaien.

Jaap Stam
Hoewel de naam van Jaap Stam nu minder wordt genoemd, ging zijn naam direct wel even rond. Stam zit na zijn vertrek bij het Amerikaanse FC Cincinnati al een tijdje zonder club, waardoor hij wacht op een nieuwe uitdaging. Mogelijk ligt die nieuwe uitdaging voor hem in Manchester. Stam, natuurlijk oud-speler van The Red Devils, is net als Van Persie goed bekend met de club. Echter zijn de laatste trainersjaren van Stam geen succes geweest, waardoor het maar de vraag is in hoeverre Ten Hag zijn komst ziet zitten.

René Meulensteen
René Meulensteen heeft een rijk verleden als assistent-trainer bij Manchester United. De 58-jarige coach was tussen 2007 en 2013 actief als rechterhand bij de nummer zeven van de Premier League. De Nederlander, die op dit moment actief is als assistent-trainer van de nationale ploeg van Australië, werkte in de periode nauw samen met Sir Alex Ferguson. Wie weet kan Meulensteen negen jaar later weer terugkeren bij zijn oude club. Met zijn komst zou Ten Hag veel ervaring binnenhalen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd