Waarom Zahavi een 'gekke' finale verwacht: "Er gebeurt altijd iets"

17 april 2022, 11:30

Eran Zahavi weet zeker dat de bekerfinale een bijzondere wedstrijd wordt. De aanvaller van PSV speelde tot dusver zes keer tegen Ajax en zag dat alle wedstrijden 'niet normaal' waren. Van die onderlinge duels wist hij overigens maar één keer te winnen: de wedstrijd voor de Johan Cruijff Schaal werd een prooi voor de Eindhovenaren na een 4-0 overwinning.

"Er gebeurt altijd iets geks, het zijn geen normale wedstrijden geweest", vertelt de spits tegenover Voetbal International. "Wij wonnen bij hen de Johan Cruijff Schaal met 4-0, zij versloegen ons met 5-0 in de Eredivisie. Vorig seizoen was het in de competitie twee keer gelijk en versloegen ze ons in het bekertoernooi. Maar neem onze thuiswedstrijd vorig seizoen. We staan 1-0 voor en ons tweede doelpunt wordt in mijn ogen onterecht afgekeurd. Zij krijgen vervolgens een strafschop in de laatste minuut en maken gelijk. Daarna gaan Denzel Dumfries en Dusan Tadic tegen elkaar tekeer."

Ook dit seizoen was het duel in Eindhoven één waar lang over na gesproken wordt. Dat had alles te maken met de winnende treffer van Noussair Mazraoui. De bal leek in aanloop naar het doelpunt namelijk over de zijlijn te gaan, maar de grensrechter en VAR oordeelden anders. "Er gebeurt altijd iets als de twee beste ploegen tegen elkaar spelen en dat verwacht ik nu ook weer. Dat maakt het een opwindende finale voor mij", aldus Zahavi, die vorig seizoen drie keer wist te scoren tegen Ajax.

"Ik heb een paar mooie doelpunten gemaakt tegen hen", aldus de aanvaller, die uitkijkt naar de kraker. "Het zijn zeer veeleisende wedstrijden waarin door beide teams keihard wordt gevochten." De wedstrijd begint zondagavond om 18.00 uur in De Kuip.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen