Wie volgt Fraser op bij Oranje? "Mij lijkt het geweldig in elk geval"

21 april 2022, 08:00

Wie wordt de opvolger van Henk Fraser bij het Nederlands elftal? De oefenmeester vertrekt na dit seizoen naar FC Utrecht en mist daarom het WK in Qatar. Hedwiges Maduro, die de laatste tijd gelinkt werd aan diverse clubs en erg populair op de trainersmarkt is, zou er zeker voor open staan om de assistent-coach op te volgen in Zeist.

Dat liet Maduro woensdagavond weten bij ESPN in het tv-programma Voetbalpraat. Maduro benadrukte echter wel dat hij heel anders is dan Fraser. "Je kunt ons absoluut niet vergelijken, want ik ben jong en moet nog heel veel leren", noemt de voormalig middenvelder een groot verschil tussen hem en Fraser. Volgens een aantal analisten werd Fraser vooral gekozen met het oog op de diversiteit binnen de technische staf.

"Maar in het verleden heeft de KNVB wel vaker een jonge trainer gehad als tweede of derde assistent. Mij lijkt het geweldig in elk geval", liet Maduro aan duidelijkheid weinig te wensen over. Eerder kwam Aron Winter met een open sollicitatie, dat was bij de oud-Ajacied overigens niet direct het geval. Tijdens de uitzending werd Maduro meermaals nadrukkelijk gevraagd of hij interesse zou hebben.

Lees ookEerste open sollicitatie na vertrek Fraser: "Het lijkt me wel wat"

Maduro Almere City FC

Verder kwam ook de interesse in Maduro ter sprake, die er de afgelopen maanden was. Onder meer PSV hengelde naar de oud-prof, maar die besloot uiteindelijk om bij Almere City FC te blijven. "Ik zie hier veel toekomstperspectief", aldus Maduro. "Almere heeft bovendien veel potentie als club en ook sprak het ontwikkeltraject mij enorm aan. Net als de samenwerking met hoofdtrainer Alex Pastoor." Daardoor tekende de in Almere geboren Maduro een tweejarig contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker bij Almere blijven. Almere, de snelst groeiende stad van Nederland, hoort een club in de Eredivisie te hebben. Klaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen