Franse politie vuurt 'zonder aanleding' traangas op Feyenoord-fans

5 mei 2022, 20:20

De Franse politie heeft donderdagavond een aatal keer traangas afgevuurd op Feyenoord-supporters die onderweg zijn naar het stadion van Olympique Marseille. Dat melden NRC en RTV Rijnmond. Volgens de ooggetuigen die zij hebben gesproken is er geen aantoonbare aanleiding voor het handelen van de politie geweest. 

De onrust begon op het moment dat supporters van de Rotterdammers  in de fanzone bijeen kwamen om in bussen te stappen die de hen naar het stadion zouden brengen. Nadat een aantal hekken omvielen, ontstond paniek en begon de politie met het afvuren van traangas, zo tekent RTV Rijnmond op uit een mond van een supporter.

"We stonden netjes in de rij om met de georganiseerde bussen mee te gaan naar het stadion", aldus de fan van Feyenoord. "Toen vielen er een paar hekken om, niet heel heftig, en toen werd er traangas afgevuurd. Toen brak er paniek uit onder de supporters en zijn de bussen gestopt met rijden. Ik moet zeggen dat ik banger ben voor de politie dan voor Marseille-fans nu. Het traangas kwam van elke kant, we konden echt geen kant op."

Het terugduel tussen de Franse grootmacht en de huidige nummer drie van Nederland begint om negen uur. Op het spel staat een ticket voor de finale van de Conference League. Feyenoord won vorige week in eigen huis met 3-2, mede door twee treffers van Cyriel Dessers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is ook een grote teringzooi in dat land. De overheid heeft nul controle en daardoor de politie incompetent en bang.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen