Goed nieuws voor Ajax en Ten Hag: Mazraoui weer inzetbaar

6 mei 2022, 14:20

Erik ten Hag kan zondagmiddag, als Ajax op bezoek gaat bij AZ, weer een beroep doen op Noussair Mazraoui. De vluegelverdediger ontbrak in de afgelopen drie competitiewedstrijden, maar kan in Alkmaar dus weer in actie komen. Ook Devyne Rensch, Edson Alvarez en Steven Berghuis lijken allemaal te kunnen starten. 

Ajax wacht een uiterst belangrijke speeldag zondag. Mochten de Amsterdammers zelf winnen van AZ en PSV verliest later op de dag bij Feyenoord, kronen ze zich voor de 36e keer in de historie tot landskampioen van Nederland. Maar winnen in Alkmaar, dat doet Ajax natuurlijk niet even. Eerder dit seizoen won AZ zelfs nog in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Ten Hag is dus gewaarschuwd. Extra lekker is het dus voor de oefenmeester, die na dit seizoen de overstap maakt naar Manchester United, dat hij weer een beroep kan doen op Mazraoui, Rensch, Alvarez en Berghuis. Rensch, Alvarez en Berghuis kwamen weliswaar allemaal in actie tegen PEC Zwolle, maar waren nog niet fit genoeg om te starten. 

Zondagmiddag lijken zij dus wel aan de aftrap te kunnen verschijnen. Voor de rechtsbackpositie kan Ten Hag echter ook weer kiezen voor Mazraoui. De oefenmeester vertelde vrijdag tijdens zijn persconferentie dat de Marokkaan weer fit genoeg is om in actie te komen. Mazraoui viel drie weken geleden geblesseerd uit tijdens de bekerfinale tegen PSV en moest daardoor de competitiewedstrijden tegen NEC en PEC Zwolle aan zich voorbij laten gaan. De rechtsback is overigens bezig aan zijn laatste weken als Ajacied. Zoals bekend trekt hij de deur van de Johan Cruijff ArenA deze zomer transfervrij achter zich dicht. De kans is groot dat hij Amsterdam verruilt voor een avontuur in Duitsland. Bayern München wil hem heel graag contracteren. 

Lees ook: BILD: Mazraoui heeft transfer naar Bayern definitief te pakken

Er was deze week niet alleen maar goed blessurenieuws vanuit Amsterdam. De koploper van Nederland maakte woensdag bekend dat Ryan Gravenberch, Antony, Lisandro Martínez en Perr Schuurs dit seizoen niet meer in actie komen. Gravenberch heeft mogelijk zelfs zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld. De middenvelder heeft weliswaar nog een contract tot medio 2023, maar lijkt de club deze zomer te verlaten. Gravenberch kan evenals Mazraoui rekenen op concrete belangstelling van Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen