Botman is het zat en haalt uit naar eigen fans na nederlaag Lille

6 mei 2022, 23:27

Sven Botman heeft zich vrijdagavond niet populair gemaakt bij de supporters van zijn eigen Lille. De ploeg ging met 1-2 onderuit tegen AS Monaco, wat alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden betekende. De Nederlandse verdediger was na afloop bijzonder kritisch op de rol van zijn eigen achterban.

Het was de aanhoudende kritiek vanaf de tribunes die Botman dwars zat. "Kom naar een wedstrijd en wees een supporters, of blijf anders thuis", was zijn duidelijke boodschap voor de camera van Prime. "Natuurlijk mag iedereen een mening hebben, maar ze stonden vandaag vanaf het begin aan de kant van onze tegenstander."

Het sowieso de vraag of Botman nog lang voor Lille, de club waarmee hij vorig seizoen nog stuntte door de landstitel te pakken - zal spelen. AC Milan is naar verluidt dicht bij de komst van de voormalig Ajax- en Heerenveen-verdediger. Een conflict met de eigen achterban zou dat scenario nog reëler kunnen maken.

Lille - AS Monaco 1-2

Het 22-jarige talent Aurelien Tchouameni werd in de wedstrijd tussen Lille en Monaco de grote man. Hij zette zijn ploeg in de eerste helft al op voorsprong, en deed dat kort na de gelijkmaker van Angel Gomes nog een keer. Botman stond negentig minuten op het veld; aan de andere kant deed Myron Boadu als invaller zo'n 24 minuten mee.

Lille is na de landstitel van vorig seizoen sowieso aan een teleurstellend vervolg bezig. Na de nederlaag van vanavond staat het op plek tien in de Ligue 1, met Europees voetbal ver uit zicht. AS Monaco mag na vanavond juist hopen op Champions League-voetbal. Het heeft voor even plek twee overgenomen van Olympique Marseille. Die ploeg moet de Feyenoord-kater zondag zien weg te spoelen tegen FC Lorient. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen