Heftig: tumor geconstateerd bij PSV-verdediger Baumgartl

9 mei 2022, 17:00

Heftig nieuws rond de persoon van Timo Baumgartl, die dit seizoen door PSV wordt verhuurd aan Union Berlin. Er is onlangs een tumor bij hem verwijderd, melden de Eindhovenaren. 

'Tijdens een routinecontrole in het ziekenhuis is er bij de 26-jarige verdediger een tumor ontdekt. De artsen hebben de tumor met succes verwijderd. Baumgartl werkt deze zomer aan zijn herstel, onder andere met preventieve vervolgbehandelingen', schrijft PSV. Ook Union Berlin, de huidige nummer zes van de Duitse Bundesliga, komt met een reactie. 'Wij staan jouw zijde: blijf strijden', leest het. De Duitsers laten in een verklaring weten dat Baumgartl te maken had met een vorm van teelbalkanker. 

PSV nam Baumgartl in de zomer van 2019 voor een slordige tien miljoen euro over van Vfb Stuttgart. Waar hij in zijn eerste seizoen nog 22 keer in actie kwam voor de Eindhovenaren, deed Roger Schmidt vorig jaar niet tot nauwelijks een beroep op hem. Baumgartl vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar Union Berlin. Daarvoor speelde hij vooralsnog 35 wedstrijden. Hij ontbrak echter al in de laatste twee competitieduels. Baumgartl heeft bij PSV nog een contract tot medio 2024. Union Berlin kan hem komende zomer voor 3,5 miljoen euro definitief overnemen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen