Wéér late tegenslag voor AZ: "Dat gevoel begon al te ontstaan"

20 mei 2022 – Niet voor het eerst liep AZ donderdagavond in de slotfase van een wedstrijd nog schade op. Het leek de uitwedstrijd in de play-offs tegen sc Heerenveen met 1-2 te gaan winnen, maar in minuut 90 en 94 draaiden de Friezen het om. "Ongeloof, dat is het juiste woord", zei AZ-trainer Pascal Jansen na de wedstrijd voor de camera.

Wéér late tegenslag voor AZ: "Dat gevoel begon al te ontstaan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik zie dat wij in de tweede helft de volledige controle hebben over de wedstrijd", begon Jansen zijn analyse bij ESPN. "We staan op een 1-2 voorsprong en er is eigenlijk niets aan de hand. Vervolgens geven we een moment weg waarop ze de 2-2 kunnen binnenschieten, op vergelijkbare wijze als we de 1-0 incasseerden. Dan merk je dat het gevoel begint te ontstaan: het zal toch niet weer?"

Zelf had Jansen dat gevoel op dat moment nog niet. "Na de 2-2 kijk je wat er in het veld gebeurt. Het is ook iets waar we met elkaar over gesproken hebben: zorgen dat je bij teleurstelling in ieder geval zo snel mogelijk weer bij de les bent. Dat waren we vandaag voor mijn gevoel wel, maar dus niet voldoende. Dat is ook iets wat die laatste fase heeft veroorzaakt."

Vertrouwen
Hoe het in de aanloop naar de return zondag beter moet met AZ? "Dat zit natuurlijk in het woord vertrouwen. Vertrouwen van mij en van iedereen van de staf krijgen ze iedere dag. Maar het is het gevoel dat in de koppies speelt, wat vervolgens in het lijf gaat spelen. Dat kan een speler of een team parten spelen. Daar proberen we met elkaar over te spreken en zoveel mogelijk weg van te blijven in wedstrijden. Dat is ons vandaag vrij aardig gelukt gezien de fase die we voor deze wedstrijd hebben ondergaan, maar het is wel vervelend dat de slotfase wederom zo verloopt."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd