Slot zet teleurstellende finalereeks Nederlandse trainers door

25 mei 2022 – Met finaleplaatsen voor Feyenoord en Rangers in respectievelijk de UEFA Conference League en Europa League leek er eindelijk weer een Nederlandse trainer met een Europese hoofdprijs vandoor te gaan. Maar zover mocht het helaas niet komen. 

Slot zet teleurstellende finalereeks Nederlandse trainers door

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Feyenoord verloor woensdagavond met 1-0 van AS Roma in de finale van de Conference League. Daardoor is Arne Slot de vierde opeenvolgende Nederlandse trainer die ten onder gaat in een Europese eindstrijd. Giovanni van Bronckhorst, Peter Bosz en Louis van Gaal gingen hem helaas voor. Van Bronckhorst verloor vorige week als hoofdtrainer van Rangers de Europa League-finale. Vijf jaar eerder ging toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz onderuit op dat podium, terwijl Van Gaal in 2010 de Champions League-finale verloor met Bayern München. 

Daardoor blijft Dick Advocaat voorlopig de laatste Nederlandse trainer die een Europese hoofdprijs pakte. Hij legde in 2008 als hoofdtrainer van Zenit beslag op de UEFA Cup. Advocaat had echter het geluk dat hij destijds niet tegenover José Mourinho stond. De Portugees was Van Gaal, Bosz en Slot namelijk wél de baas. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd