Chelsea haalt opgelucht adem en bereikt akkoord over verkoop

28 mei 2022, 10:33

Chelsea kan eindelijk opgelucht ademhalen. Door de Russische inval van Oekraïne brak er een onzekere tijd aan op Stamford Bridge, maar daar komt nu naar alle waarschijnlijkheid een einde aan. De nummer drie van het afgelopen seizoen in de Premier League maakt namelijk via haar officiële kanalen bekend dat ze een overeenstemming heeft bereikt met het consortium van Todd Boehly over de verkoop. 

'We kunnen bevestigen dat er vrijdagavond een definiteve overeenkomst is gesloten. De club wordt verkocht aan het consortium van Todd Boehly/Clearlake Capital', klinkt het op de clubsite. Chelsea verwacht dat de details maandag worden afgerond. Er is naar verluidt een bedrag van zo'n 2,5 miljard pond gemoeid met de overname. Dat gaat allemaal naar een goed doel, bleek eerder deze week al uit onderzoek. De nieuwe Amerikaanse eigenaren zullen ook nog eens zo'n 1,75 miljard pond in de club steken.

Het akkoord hing al even in de lucht. De Engelse regering gaf eerder deze week haar akkoord, nadat ze zeker wist dat het geld niet in handen van Roman Abramovich zou komen. Abramovich was sinds 2003 de eigenaar van Chelsea. Door de Russische inval van Oekraïne werd het echter al te snel heet onder zijn voeten. Abramovich kwam op de Westerse sanctielijst te staan omdat hij een vertrouwenspersoon van Vladimir Poetin zou zijn. De steenrijke oligarch moest Chelsea in de verkoop doen. Zijn financiële middelen in Engeland werden bevroren, waardoor hij niets aan de verkoop overhoudt. Na bijna twintig jaar valt Chelsea nu dus in Amerikaanse handen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen