Abramovich neemt met statement afscheid van Chelsea na verkoop

28 mei 2022, 20:03

Na twintig jaar zit het tijdperk van Roman Abramovich erop bij Chelsea. Het vertrek doet de steenrijke Rus pijn, vertelt hij op de website van de club. Voor een bedrag van vijf miljoen euro komen de Londenaren in handen van het consortium van Todd Boehly. Om eigenaar te worden van de club kostte drie miljard, de andere twee miljard is om te investeren.

'Het is bijna drie maanden geleden dat ik aankondigde Chelsea te verkopen. Tijdens deze periode heeft het team hard gewerkt de juiste opvolger te vinden om de club naar het volgende hoofdstuk te leiden', begint de oligarch zijn statement. 'Ik ben blij dat de zoektocht nu tot een goed einde is gekomen. Nu ik Chelsea overdraag aan de nieuwe eigenaren, wil ik ze veel succes wensen. Zowel op als naast het veld. Eigenaar zijn van deze club brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee.'

Onder Abramovich werd de club enorm succesvol met onder andere twee Champions League-zeges en vijf Premier League-kampioenschappen. 'Ik heb met eigen ogen gezien wat deze club kan bereiken. Mijn doel bij de verkoop was om ervoor te zorgen dat de nieuwe eigenaar een mentaliteit heeft die successen mogelijk maakt voor de hoofdmacht. Maar er moet ook de drive zijn om onder andere de jeugdopleiding te blijven ontwikkelen', aldus de Rus.

Abramovich moest Chelsea noodgedwongen verkopen door de inval van Rusland in Oekraïne. De Engelse overheid zette de oligarch op de sanctielijst, omdat hij een vertrouweling van Vladimir Poetin is. Het geld dat hij heeft gekregen voor de overname gaat allemaal naar Oekraïense oorlogsslachtoffers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor 5 miljoen wisselden ze van eigenaar. 3 miljard voor de club en 2 miljardvoor investeringen. Wat is het nou Fc update 😜?

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

5 miljoen was de vraagprijs voor het vierde team denk ik?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen